This month’s Favoritez #71 – augustus 2022

Ik schreef in mijn maandoverzichtje van juli dat het een historisch kort maandoverzichtje was geworden. Ik had niet verwacht dat het nog korter kon, maar volgens mij is augustus nog korter geworden, oeps! Ik was vooral enorm druk met werken (hieronder iets meer over de afgelopen maand op het gebied van werk), waardoor ik weinig tijd/zin/energie over had voor andere dingen én ik heel weinig foto’s gemaakt. Maar goed, tijd om terug te blikken!

Augustus begon in ieder geval met een feestje. Op 1 augustus begon Favoritez namelijk 6 jaar, waar is de tijd gebleven? Ik vierde dit jubileum met een winactie waaraan jullie echt massaal aan hebben meegedaan, dankjewel!

Begin augustus ging ik ook een dagje met Susan naar Zwolle. Zij ging signeren bij Waanders in de Broeren en ik ging mee! We gingen eerst lunchen, waarna Suus vervolgens boeken ging ik verkopen (en signeren natuurlijk) en ik met mijn laptop het cafeetje indook!

Ik gaf Vin eerder dit jaar voor zijn verjaardag een platenspeler en daar moeten natuurlijk ook platen op. Op 6 augustus was er de jaarlijkse platenbeurs in Deventer en daar zijn we eventjes heen gegaan. We hebben een paar platen gekocht, dus zeker geslaagd!

En als we in de stad zijn, dan hoort een ontbijtje erbij, toch?

YES! HET WAS EINDELIJK WEER TIJD VOOR DE BOEKENMARKT! Nadat het twee jaar niet door is gegaan, kon ik eindelijk weer losgaan! Er komt later deze maand nog een artikel (I know, beetje laat, maar alsnog) over hoe ik het vond en wat ik heb gekocht, maar geloof me, hier wil je volgend jaar heen, hoor! HAPPY BOOKWORM HERE!

En het was gelukkig ook weer tijd om met Janneke af te spreken. We spraken af in Amersfoort voor een lekkere brunch. We hebben heerlijk bij gekletst (ik wilde natuurlijk alles horen over de bruiloft) en lekker gegeten!

Waar ik normaal – met normale werkwerken en vooral thuiswerken – in het weekend niet altijd de behoefte heb om weg te gaan of hele weekenden vol met plannen te gooien, had ik dat de afgelopen weken wel. Ik had namelijk weinig concentratie om te lezen, schrijven of bloggen, dus dan was het simpelweg het beste om gewoon op pad te gaan. Tijdens een mooie – en vooral warme – zondag reden we spontaan naar Scheveningen.

En heel gezellig, want papa en mama waren er ook, dus wijntjes!

Zoals je misschien in mijn vorige overzichtje hebt gezien hebben we sinds kort een nieuwe (elektrische) auto en die moest op de terugweg vanuit Scheveningen eventjes op de lader. Goed excuus voor (ijs)koffie!

Dagje dierentuin met lieve Laure en Jools! We gingen naar Ouwehands Dierenpark in Rheenen en het was zo gezellig. En hallo, hoe lief is deze panda?

Volgende week gaan we naar New York en Washington DC (WHAAAH) en dat hebben we goed voorbereid, haha. Ik ben zo’n enorme planmiep als het gaat om stedentrips.

Koffie bij oma betekent over het algemeen een paar boeken meenemen. Dit keer vroeg ze specifiek naar boeken van Danielle Steel, maar ik had er nog maar eentje in de kast staan, haha. Zo leuk dat ik mijn liefde voor lezen met mijn lieve oma kan delen én dat ik een paar van mijn favoriete boeken kan uitlenen.

Goed, werk dus. Ik heb de afgelopen zes weken gewerkt als coördinator bij een van de Oekraïne loketten van de IND. Ik werkte al voor de IND, maar bij een heel ander team en met een heel ander takenpakket. Nu vind ik het heel erg leuk om met organisatorische taken bezig te zijn, dus ik vond het heel erg leuk om deze functie tijdelijk te mogen doen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd, maar het kostte ook enorm veel tijd – en in mijn geval ook veel energie – waardoor ik buiten de werkdagen in mijn hoofd nog veel tijd en gedachtes kwijt was aan het werk en ik daardoor minder energie had voor de dingen die ik normaal heel erg leuk vind, zoals lezen, schrijven en bloggen. Niet zo erg voor een paar weken, maar niet voor de lange termijn. Gelukkig is het voor mij sinds afgelopen week afgelopen. Met deze lunch hebben wij met ons team zes hele leuke weken afgesloten.

En daarnaast ging ik ook nog met mijn twee collega-coördinatoren uiteten in Deventer. Heel gezellig en ook fijn dat we elkaar na zes weken een beetje beter konden leren kennen, want daar was tijdens het loket niet heel veel tijd voor.

Door die tijdelijke functie had ik dus weinig tijd voor andere dingen en als ik wel tijd had, had ik compleet geen concentratie voor lezen etc. Daarom heb ik schandalig weinig gelezen voor mijn doen, met een recordaantal van 8 boeken. Ik las enkel Engelse boeken, voornamelijk smut en twee re-reads. En dat vind ik helemaal prima (oké, soort van haha). Ik ben wel van plan om september echt wel weer meer te lezen, want er liggen nog zoveel boeken klaar!

Dat was augustus! Aan de ene kant vloog de tijd voorbij, maar ik heb ook wel het idee dat het een hele lange maand was. Zo voelt de boekenmarkt echt alweer als maanden geleden! Maar ik heb wel enorm veel zin in september, want: NEW YORK EN WASHINGTON DC!

Dankjewel voor het lezen en tot volgende maand!

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.