De queeste van Adrian Montague – Mackenzi Lee

Eerder las ik al De grand tour van Henry Montague en De expeditie van Felicity Montague. Twee boeken waar ik enorm van heb genoten, dus niet zo gek dat ik ook het derde – en laatste – deel graag wilde lezen. Door een kleine leesdip duurde het iets langer dan ik had gehoopt, maar ik heb het boek eerder deze week uitgelezen en vandaag lees je mijn recensie!

De toekomst van Adrian Montague ziet er rooskleurig uit: hij is een talentvol politiek schrijver, verloofd met een inspirerende activiste en de enige erfgenaam van zijn vaders vermogen. Maar wat niemand weet, is dat Adrian worstelt met een angststoornis. En nu zijn moeder onverwacht is overleden, vreest hij dat dat niet langer meer geheim kan houden.

Op zoek naar details rondom de dood van zijn moeder ontdekt Adrian dat hij een broer heeft. Samen koersen ze van Londen naar Rabat, om via de Azoren en de grachten van Amsterdam in onbekende arctische wateren te eindigen. En onderweg pikken ze hun zus Felicity ook nog ergens op. In dit laatste avontuur worden de drie Montagues meegesleurd in een spookachtige legende die hun hele familie bedreigt…

Laat ik beginnen met dat ik het heel knap vind, dat de auteur het wederom gelukt is om een avontuurlijke YA te schrijven, die aan de ene kant perfect naast de twee voorgangers past, maar tegelijkertijd ook compleet een eigen stijl heeft. Ook in dit derde deel zit de spanning er continu in, blijft het spannend en reizen de hoofdpersonen naar een aantal prachtige en vooral spannende plekken. Dat zorgt ervoor – samen met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt – dat je hoogstwaarschijnlijk nog niet eerder zoiets hebt gelezen.

Een van de onderwerpen waar dit boek omdraait is mentale gezondheid. Dit was heel erg goed neergezet, maar het zorgde er ook voor – juist omdat je het boek enkel vanuit Adrians perspectief leest – voor een donkere, soms zelfs deprimerende sfeer. En dat is aan de ene kant logisch, want het maakt het enorm geloofwaardig en indrukwekkend, juist in de tijd waarin het boek zich afspeelt. Maar aan de andere kant is het boek daardoor weinig luchtig, zoals je dat in de andere boeken wel had. Ik merkte tijdens het lezen en ook tijdens het schrijven van mijn recensie dat ik niet zo heel erg goed weet wat ik ervan moet vinden.

Wat ik overigens wel heerlijk vond is om Monty en Felicity weer ‘te zien’. In het begin moest ik er even aan wennen, maar de manier waarop de Montagues langzaam naar elkaar toegroeien was echt heerlijk om te lezen. Ook andere oude bekenden kwamen af en toe voorbij en dat zorgde ervoor dat dit een heerlijke afsluiter is van een geweldige, originele serie. Stiekem vind ik het best wel jammer dat het nu helemaal voorbij is.

Yes, De queeste van Adrian Montague is een fijne, maar vooral perfecte afsluiter van deze toffe serie. Serieuze onderwerpen, een avontuurlijke reis en een nieuw ontdekte familieband, wat wil je nog meer? Als je nog niet bent begonnen in deze serie kan ik enkel zeggen: waar wacht je nog op?

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De queeste van Adrian Montague ♥ Auteur: Mackenzi Lee ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 479 ♥ ISBN: 9789463493727 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books! 

Lees hier mijn recensies van de andere delen in deze serie:
De grand tour van Henry Montague (deel 1)
De expeditie van Felicity Montague (deel 2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.