This month’s Favoritez #85 – december 2023

December is voorbij en daarmee ook 2023! Wat een jaar! Ik blikte natuurlijk al terug op 2023, maar mijn maandoverzichtje van de allerlaatste maand van het jaar hadden jullie nog tegoed. In december vierden we natuurlijk kerst, maar zochten we ook onze badkamer uit en gingen we naar London. Kijk je gezellig mee?

Zoals ik al zei, we hebben onze badkamer (en toilet beneden) uitgezocht. De kranen, meubel en bad hadden we in november al gekocht, maar we waren nog op zoek naar mooie tegels. Die hebben we in eindelijk in december gevonden! Een van deze tegels komt in het toilet beneden!

En begin december hebben we ook de kerstboom neergezet. De laatste keer in dit huis én de laatste keer met deze versiering!

Voor mijn verjaardag had ik dit mooie boekje over London van Vin gekregen en het was het perfect voor de voorbereidingen van onze laatste citytrip van dit jaar.

Begin december ging ik voor de laatste keer naar kantoor van dat jaar. Inclusief koffie én boek. Ik las Lily, het laatste boek voor de #12booksby12friends challenge!

En toen was het tijd voor London! Ik wilde al maanden naar deze heerlijke stad en nu gingen we ook nog vlak voor kerst! Deze stad is sowieso fantastisch, maar met alle lampjes en kerstversiering? PERFECT!

We maakten weer een rondje door ons huis en dit wordt onze slaapkamer. Daar hebben we inmiddels al allerlei plannen voor en ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden.

Laatste werkdagen voor de kerstvakantie!

En vlak voor kerst gingen we gezellig uiteten met lieve oma!

Mijn tweede vertaalde boek kwam binnen! Ik vertaalde voor April Books Spoedcursus kerstgevoel, een heerlijk kerstboek. Zo leuk dat ook dat mijn werk is!

Ik kreeg in december nog cadeautjes voor mijn verjaardag, waaronder deze twee van Janneke, zo lief! In mijn boekenbuitartikel lees je welke boeken ik heb gekregen!

En halverwege de maand had ik met Jennifer afgesproken in Deventer. We gingen lunchen bij Toast, doken uiteraard de boekwinkels in en sloten de middag af met een koffie en brownie bij Brownies & Downies.

En met Jennifer ging ik ook naar de nieuwste boekwinkel in Deventer: De kleinere boekwinkel in Deventer. Een schattig winkeltje in een heel schattig straatje vol romance en YA-boeken. Dikke tip als je in Deventer bent. En ik liet zelf ook een boekentip achter!

We hebben een dak! Vlak voor de kerstvakantie hadden we eindelijk een dak! Er staat gewoon een heel huis en over minder dan 4 maanden wonen we er!

Altijd gezellig, cadeautjes onder de boom. We zijn goed verwend!

Voor kerst kwamen mijn ouders bij ons brunchen en bij een kerstbrunch hoort een kerststol toch? We besloten er eentje zelf te maken en voor een eerste keer was het best goed gelukt. Een tikkeltje droog, maar wel lekker van smaak!

Vin en ik haalden kerstavond een dag naar voren en vierden samen kerst op 23 december. We gaven elkaar cadeautjes, aten samen Japans en hadden een heerlijke avond met z’n tweetjes.

En de officiele kerstavond vierden we met papa en mama. We begonnen de dag met een brunch, gaven elkaar cadeautjes, gingen uiteten bij No11 in Deventer en zagen uiteindelijk nog de prachtige lichtjes in de binnenstad van Deventer. Een heerlijke dag!

Eerste kerstdag gingen we naar mijn schoonouders, waar ook al cadeautjes onder de boom lachen, haha! Bij mijn schoonouders gingen we gourmetten, altijd goed toch? En hoe mooi is dit taartje?

Tweede kerstdag waren Vin en ik met z’n tweeën en besloten we onze kerstboom voor volgend jaar uit te kiezen. We gingen onder andere naar de Intratuin (welk weldenkend mens doet dat op tweede kerstdag?), maar we hebben hele mooie dingen voor volgend jaar uitgekozen. Blij mee!

Eind december gingen Vin en ik nog een middagje naar Zwolle. Beetje winkelen, ergens lunchen, heerlijk!

En toen was het alweer Oud & Nieuw. Het was jaren geleden dat we een keer in Nederland waren en we bleven lekker met z’n tweetjes thuis. Ik heb geen enkele foto gemaakt van de oliebollen die we hebben gegeten, de champagne die we hebben gedronken én het vuurwerk dat we hebben gezien. Dus dan maar deze foto die ik ben vergeten te plaatsen op Instagram, haha!

En dat was december! Hoe was jouw maand? Heb je 2023 goed kunnen afsluiten?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.