Winter in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Ben je op zoek naar een fijn, winters boek dat je kunt lezen onder een dekentje en een kop thee of koffie? Zoek niet verder, want je gaat het allemaal vinden in Winter in de kleine bakkerij. Ik las het boek afgelopen weekend uit en heb zo genoten! Vandaag lees je mijn recensie!

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Winter in de kleine bakkerij is het derde en laatste deel in de serie, dus ik was natuurlijk al een beetje bekend met de sfeer die Jenny Colgan weet neer te zetten. Ook in dit deel is de sfeer zo fijn, het brengt je helemaal in een romantische, winterse bui. Hou ik van! Wat ik heel tof vind aan de boeken van Colgan (en dan met name deze serie) is dat ze een perfecte balans weet te vinden tussen drama en feelgood. Ze laat heel mooi en realistisch zien dat het leven niet allemaal rozengeur en maneschijn is, maar dat je ook soms zware klappen kan krijgen.

Het verhaal is echt perfect voor deze donkere, regenachtige dagen. Op Mount Polbearne is het koud en guur en door de fijne, beeldende schrijfstijl van Jenny Colgan waan je je echt even op het eiland. Neem een kopje chocolademelk met wat lekkers in het café van Polly! Alles is zo goed neergezet dat je je echt even in een andere wereld waant.

De meeste personages ken je natuurlijk al van de voorgaande delen en in dit derde deel lees je nieuwe ontwikkelingen in de levens van personages die bijna goede vrienden zijn geworden. Ze struggelen allemaal met eigen problemen en issues, maar het zou natuurlijk geen feelgood zijn als het uiteindelijk allemaal op een bepaalde manier wel goed komt. Het is het laatste deel in de serie, maar ik zou het ook helemaal niet erg vinden als er nog een deel zou komen van Polly, Huckle en de rest!

Winter in de kleine bakkerij is een fijne en mooie afsluiter van een fijne feelgoodserie, maar tegelijk weet Jenny Colgan je ook te laten verlangen naar meer. De sfeer zit er enorm goed in en het is het perfecte boek om deze herfst en winter te lezen!

Wat is jouw favoriete boek van Jenny Colgan?

Liefs,
Marleen

Titel: Winter in de kleine bakkerij ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 280 ♥ ISBN: 9789024585489 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam!

Lees hier mijn recensies van de andere delen uit de serie:
De kleine bakkerij aan het strand
Zomer in de kleine bakkerij

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.