De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Begin dit jaar las ik Het eindeloze strand, de opvolger van Café Zon & Zee. Dat laatstgenoemde boek vond ik fantastisch, maar de opvolger beoordeelde ik slechts met twee sterren. Ik was zwaar teleurgesteld, maar toch was ik benieuwd naar een nieuw boek in een nieuwe serie van auteur Jenny Colgan. Deze zomer verscheen De kleine bakkerij aan het strand en vandaag lees je of dit boek wel in de smaak viel!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: Polly maakt van haar hobby haar beroep – ze wordt bakker. En dat in Cornwall, op een romantisch eiland met een overschot aan mannen; precies de juiste remedie voor een lege bankrekening en een gebroken hart. Maar haar oude bakkerij is een bouwval en het kan heel koud zijn aan zee – daarbij is het onthaal van sommige eilandbewoners nog kouder.

Gelukkig heeft Polly Neil, een kleine papegaaiduiker met een gebroken vleugel. Al snel koopt de helft van het eiland stiekem Polly’s heerlijke zelfgebakken broden, en als Neil weer kan vliegen, voelt Polly zich steeds meer thuis. Alleen met de liefde kan het lastiger worden dan verwacht…

Zoals ik al schreef was ik niet heel erg te spreken over Het eindeloze strand, maar gelukkig viel de nieuwste Colgan wel in de smaak! Ik vond ‘m niet zo tof als Café Zon & Zee, maar het was een hele fijne read voor de zomer. De schrijfstijl was zoals vanouds weer lekker vlot en vooral heel erg beeldend. Ik had meerdere malen het idee dat ik zelf lekker ronddwaalde rondom het water en iets lekker haalde in Polly’s bakkerij. Het water loopt je echt in de mond bij alle beschrijvingen van het brood in de bakkerij, jum!

Helaas vond ik het verhaal en de personages niet heel erg origineel. Ze deden me teveel denken aan de personages uit Café zon & zee. De personages zijn goed uitgewerkt, maar gewoon niet nieuw. Zo leek Polly af en toe een directe kopie van Flora, een beetje onzeker, levenslustig en gewoon lief. Ook de opbouw van het verhaal lief grotendeels hetzelfde, want je kunt zoveel andere dingen doen in het genre. Ik hoopte op net iets originelers, zeg maar.

Een van de leukste dingen vond ik Neil, de kleine papegaaiduiker! Wat een schatje en waar kan ik zelf zo’n leukerd vinden? Hij voegde echt iets toe aan het verhaal en dat vond ik tof! Ook gebeuren er wel een paar kleine dingetjes die een klein beetje verrassend waren, maar net te weinig om dit boek als een echte topper te kunnen beschouwen. De komende maanden zullen er nog twee nieuwe boeken van Jenny Colgan verschijnen. In oktober verschijnt Wintereiland, het vervolg op Het eindeloze strand en volgend voorjaar verschijnt Zomer in de kleine bakkerij, het vervolg op deze. Hoewel ik er absoluut niet voor naar de winkel ga rennen, ben ik waarschijnlijk toch wel nieuwsgierig genoeg om ze uiteindelijk te lezen!

Hoewel ik niet helemaal van mijn sokken ben geblazen vond ik De kleine bakkerij aan het strand een fijn boek voor deze zomer. Niet heel origineel, maar zeker als je haar voorgaande boeken niet hebt gelezen een aanradertje!

Heb jij al iets van Jenny Colgan gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De kleine bakkerij aan het strand ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 381 ♥ ISBN: 9789024585427 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.