Eigenlijk helemaal niet goed – Amy Lavelle

Een tijdje geleden werd ik verrast door The House of Books met een recensie-exemplaar van Eigenlijk helemaal niet goed. Heel erg leuk natuurlijk én ik was ook nog eens heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik besloot het boek mee te nemen in de trein naar het werk. Vandaag lees je mijn recensie.

Hannah is achtentwintig wanneer het ergste gebeurt: haar moeder krijgt een ongeluk, wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht en wordt nooit meer wakker. Haar eerste instinct? Om haar moeder te bellen.
Hannah moet de rots in de branding moet zijn voor haar emotioneel instabiele vader en chaotische jongere zus, terwijl ze zich een weg probeert te banen door de cruciale levenslessen die haar moeder haar nooit heeft geleerd, zoals:
– Hoe rijd je een tandem?
– Hoe maak je het perfecte kerstdiner?
– Hoe laat je je vader iets anders eten dan lasagne?
– Hoe breng je twee ruziënde tantes tot bedaren?
– Hoe weet je of je echt een baby wil?
Maar wat Hannah echt zou willen dat haar moeder haar had geleerd is: als je net de persoon bent kwijtgeraakt die alles begreep, hoe moet je jezelf dan vinden?

Eigenlijk helemaal niet goed ziet er op grond van de cover uit als een vrolijk en grappig feelgood boek. Maar onder die zoete cover zit een verhaal met een diepere laag en best wel zware onderwerpen. De auteur schrijft echter met humor en een fijne laag sarcasme, waardoor het geen enkel moment zwaar wordt. Dat vleugje sarcasme zorgde er in mijn geval echt voor veel leesplezier. Ik hou daar wel van en maakte het boek echt sterk.

Wel moet ik zeggen dat ik de eerste helft echter beter vond dan de tweede helft. Richting het einde begon ik de hoofdpersoon (en ook sommige andere personages) echt een beetje zat te worden. Het wordt veel hetzelfde en aangezien er verder weinig groei in zit, wordt het boek na 200 pagina’s wel iets minder. De sarcasme blijft, maar teveel herhaling zorgt niet voor meer leesplezier.

Ik denk wel dat veel mensen iets uit dit boek kunnen halen. De hoofdpersoon heeft plotseling een van de belangrijkste personen in haar leven verloren en weet echt even niet wat ze met haar leven aan moet. Ik denk dat dit voor veel mensen herkenbaar kan zijn. Persoonlijk vond ik niet alles geloofwaardig overkomen. Misschien heb ik een compleet ander leven, maar dat vrienden van rond de 30 steeds maar weer het hele huis onderkotsen na iets teveel drank? Ehm, no? Het paste ook niet helemaal in het verhaal, maar dat is ook meer een persoonlijk dingetje denk ik?

Ik ben niet teleurgesteld, maar het is ook geen nieuwe favoriet geworden. Ik heb enorm genoten van het begin en de eerste helft, maar naar mate het einde naderde vond ik steeds meer connectie met de hoofdpersoon. Desondanks een fijne feelgood met een mooie serieuze ondertoon.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Eigenlijk helemaal niet goed ♥ Auteur: Amy Lavelle ♥ Uitgeverij:The House of Books
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789044361742 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.