Mijn favoriete boeken van 2018

Wauw, wat heb ik dit jaar veel, maar vooral mooie boeken kunnen lezen. Mijn leesjaar was echt fantastisch en beter dan ooit te voren. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blik ik heerlijk terug op 2018 en dat doe ik onder andere met een aantal lijstjes. Gisteren las je hier al 8 verrassende boeken die ik dit jaar las en vandaag is het tijd voor mijn favorieten. Lees je mee?

Nooit meer – Colleen Hoover
Ik kan niet echt een ultieme favoriet boven aan mijn lijstje zetten, maar Nooit meer van Colleen Hoover hoort in ieder geval in de top thuis. Wat een prachtig, emotioneel en vooral heftig verhaal heeft CoHo weer neergezet. Het verhaal begint klein en eigenlijk heel simpel, maar komt uiteindelijk des te harder binnen. Mocht je dit boek nog niet hebben gelezen kan ik je van harte aanraden om dit boek gelijk om je TBR te zetten voor het nieuwe jaar, je zult niet teleurgesteld worden!
Mijn recensie van Nooit meer lees je hier

Dear Aaron – Mariana Zapata
Net als gisteren staat er ook in dit lijstje een Engels boek. Hoewel ik Him misschien nog wel iets beter vond heb ik ook immens genoten van Dear Aaron. Ik ben door Lisa van Leave No Story Behind echt verslaafd geraakt aan Mariana Zapata en Dear Aaron was een van de twee boeken die ik dit jaar las van deze auteur. Gelukkig staan er nog een aantal boeken van deze auteur op mij te wachten en ik verwacht niet teleurgesteld te worden. Dear Aaron is een favoriet omdat het zo romantisch, maar tegelijkertijd zo klein en emotioneel is en echte personen een mooie, maar langzame groei door te maken.

De Deal – Elle Kennedy
Elle Kennedy is een auteur die ik dit jaar heb ontdekt en De Deal is echt een van mijn favorieten. Hoewel het boek ook echt fantastisch is, heb ik er vooral goede herinneringen aan omdat ik het boek samen las met FG-vriendinnetje Janneke en we het boek hebben besproken tijdens een ontzettende fijne date in Amsterdam. Maar goed, het boek dus! Hoewel het zeker niet het meest originele boek in het genre is, weet Elle Kennedy er toch op bepaalde vlakken originele twists aan te geven. Bijvoorbeeld door Hannah als een ontzettend badass personage neer te zetten. Gelukkig verschijnt het vervolg al vrij snel (eind februari) en ik kan niet wachten om hier in te beginnen!
Mijn recensie lees je hier

Obsidian – Jennifer L. Armentrout
Een ander boek dat ab-so-luut in dit rijtje thuishoort is het eerste deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Hoewel de andere boeken ook erg fijn zijn, is het eerste deel nog steeds mijn favoriet. Van te voren was ik een beetje huiverig of al dat aliengebeuren wel iets voor mij zou zijn, maar jeez, ik ben hooked! De chemie tussen Damien en Katy is echt fantastisch en ook is de wereld rondom aliens echt tof uitgewerkt. Deel 4 ligt nog op mij te wachten en gelukkig verschijnt deel 5 ook al bijna, dus ik heb nog genoeg momenten te goed! Yay!
Mijn recensies van Obsidian, Onyx en Opal lees je hier, hier en hier

Allesbehalve oké – Laura Steven
Dit boek heeft iedereen gewoon nodig. Punt. Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb gelezen, want het was zo ontzettend goed. Laura Steven heeft een heftig deel van onze huidige samenleving on point neergezet, maar wel met ontzettend veel humor. Het verhaal is sommige punten echt hartverscheurend, maar door de hilarische momenten en uitspraken van hoofdpersoon Izzy is het nooit te zwaar. Erg knap en een must read voor iedereen.
Hier lees je mijn recensie.

De laatste halte – Wendy Brokers
Ben je nog niet bekend met de boeken van Wendy Brokers? Shame on you, want deze vrouw kan schrijven! Of je nu fan bent van heerlijke feelgoods (lees dan zeker Baguette met jam voor twee of Geluk bij een ongeluk) of liever YA leest, Wendy’s boeken moet je gewoon lezen. Mijn favoriet van haar is vooralsnog De laatste halte, een heftige, realistische en emotionele thriller die je echt doet huiveren. Wendy heeft het voor elkaar gekregen om echt in de hoofden van haar personages te kruipen en zo het verhaal echt over te brengen. Ja, ik ben fan van haar en kan niet wachten op alle andere boeken die ze nog gaat schrijven. Kan ik ergens een abonnementje afsluiten?
Mijn recensie van De laatste halte lees je hier

Mijn man: Ontketend – Jodi Ellen Malpas
De recensie is nog niet online verschenen (staat gepland voor januari), maar ik heb zo ontzettend genoten van dit boek. Tijdens het lezen zat ik constant met een enorme grijns en de sfeer is zo fijn. Sowieso was ik al fan van Jesse Ward en de eerste drie delen in de serie, maar het langverwachte vierde deel is echt verreweg mijn favoriet. Sowieso is het tof om een keer te lezen hoe het jaren verdergaat na het happily ever after, maar ik vond het vooral tof om te zien dat die chemie tussen Jesse en Ava na 12 jaar nog steeds zo mooi aanwezig is, maar dat ze ook allebei ouder zijn geworden. Yes, enorme favoriet deze!

De baas – Vi Keeland
Naast Elle Kennedy is Vi Keeland ook een auteur die ik (aan het einde van) dit jaar heb ontdekt. Ik las De baas en ben echt positief verrast. Het is een heerlijke erotische roman, maar met ook wat serieuze noten erin. Ook zijn de personages niet zo cliché als in een gemiddelde erotische roman. Zoals op de achterflap al staat kun je niet anders verliefd worden op Chase Parker en dat ben ik dan ook echt geworden. Love die man, echt waar! Overigens is het Engelse Hate notes ook een boek die je gelezen moet hebben van deze auteur!
Mijn recensie lees je hier.

Dit zijn mijn favorieten van 2018. Welke boeken heb jij gelezen?

Welk boek is jouw favoriet van 2018?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ahh wat leuk om te lezen! Van jouw lijstje heb ik alleen Nooit meer en Obsidian gelezen, allebei heel fijne boeken inderdaad! Ik heb afgelopen jaar helaas maar 40 boeken kunnen lezen, en één van mijn favorieten is dan wel Mijn versie van jou van Christina Lauren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.