De meest verrassende boeken van 2018

2018 was een fantastisch leesjaar voor mij. Ik las meer dan ooit te voren (namelijk meer dan 150 boeken) en daar zaten een aantal hele mooie pareltjes tussen. Morgen lees je hier op de blog mijn lijstje met favorieten, maar vandaag is het tijd voor een lijstje met mijn meest verrassende boeken die ik dit jaar las. Kijk je mee? 

Him – Elle Kennedy & Sarina Bowen
Ik begin met een Engelse titel die mij echt van mijn sokken blies. Op de blog lees je hier geen recensies van Engelse titels, maar dit boek is een absolute must read. Him is een M/M romance novel, wat inhoudt dat het om twee mannen draait, inclusief de nodige steamy scènes. Ik had van te voren echt niet verwacht dat ik hier zo van zou gaan houden, maar ik ben fan! Intussen heb ik nog een aantal toffe titels in het M/M genre gelezen, maar Him (en vervolg Us) is toch echt wel mijn ultieme favoriet in dit lijstje! Mocht je nou denken, ja dat is dus helemaal niets voor mij, geef het een kans! Het is echt fantastisch om te lezen!

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh
Dit boek trok in de catalogus van Boekerij gelijk mijn aandacht en mijn verwachtingen waren hoog, maar alsnog was dit boek een complete verrassing. Het boek is enorm romantisch, maar tegelijkertijd ook heftig en emotioneel. Daarnaast is het de auteur gelukt om er een enorme plottwist in te gooien die je echt niet ziet aankomen en dat geeft dit boek net dat beetje extra. Mocht je deze nog niet hebben gelezen, doen!
Mijn recensie lees je hier.

Zoek me tussen de sterren – Fransesca Zappia
Ik denk dat dit boek echt de verrassing van het jaar is. Ik was vooral nieuwsgierig geworden door alle positieve recensies die ik las, maar nog steeds was ik een beetje huiverig of dit boek wel iets voor mij zou zijn. Fandoms spelen een grote rol in het verhaal en dat is gewoon niet mijn cup of tea. Toch is dit boek echt een favoriet geworden en vind ik een echte must read voor fans van temporary YA’s.
Mijn recensie lees je hier.

Nova – Rebecca Yarros
Rebecca Yarros heeft met de Flight & Glory reeks een fantastische NA-serie neergezet. Nu werd er dit jaar een nieuwe serie van haar vertaald door Zomer & Keuning, namelijk The Renegades serie. Een serie van drie boeken waarbij de hoofdpersonen een jaar lang studeren op een cruiseschip. Doordat de Flight & Glory vrij emotioneel en heftig is, had ik eigenlijk niet zulke hele hoge verwachtingen van deze nieuwe serie, maar think again! Intussen heb ik de hele serie gelezen en ik ben echt fan! Vooral Nova (het tweede deel) is voor mij een echte favoriet geworden en heeft mij echt verrast. Vooralsnog zijn de boeken enkel als ebook te koop, maar de fysieke boeken verschijnen in het voorjaar van 2019.
Lees hier mijn recensie van Nova.

Just Don’t Mention it – Estelle Maskame
Hoewel ik heel erg uitkeek naar het vierde boek in de DIMILY-serie van de jonge Estelle Maskame, had ik absoluut niet verwacht dat het boek me zo in mijn greep zou krijgen en ik zo verslaafd zou raken aan het verhaal van Tyler. Het boek is een absolute must read voor de fans van DIMILY en zeker een hele welkome toevoeging aan een hele fijne serie. Ik hoop stiekem zelfs dat Estelle ook de andere boeken ook vanuit Tylers perspectief gaat schrijven.
Mijn recensie lees je hier

Royals – Rachel Hawkins
Dit boek stond al een tijdje op mijn radar voordat ik het boek uiteindelijk kocht. Hoewel de meeste mensen erg enthousiast waren, was ik toch een beetje huiverig. Ik was bang dat het een simpel verhaal was dat heel erg op andere boeken zou lijken. Maar dat is dus compleet niet zo! Ik heb echt ontzettend genoten van Royals en vond ‘m zelfs nog beter dan ik had gehoopt. Zeker een hele fijne en welkome verrassing!
Mijn recensie van Royals lees je hier

De eliminatie – Danielle Bakhuis
Naast Zoek me tussen de sterren is denk ik De eliminatie van de Nederlandse Danielle Bakhuis ook echt de verrassing van het jaar geworden. Dit boek blies me zo van mijn sokken en is zo ontzettend sterk dat het gewoon niet anders kan dan een plek in deze lijst krijgen. Ik heb het boek zelfs in mijn vaders handen gedrukt die normaal gesproken enkel sterke thrillers leest en hij vond dit boek ook echt fantastisch. In 2019 verschijnt een nieuw boek van Danielle Bakhuis bij Best of YA en ik ben heel erg nieuwsgierig geworden na het lezen van De eliminatie.
Mijn recensie lees je hier.

Wanneer kun je beginnen? – Beck Dorey-Stein
Als laatste een non-fictie titel die mij absoluut heeft verrast. Van te voren waren mijn verwachtingen hoog, maar vooral om alle sappige verhalen en voor alle inside informatie in het Witte Huis, maar Beck kan echt schrijven! Haar schrijfstijl is echt heerlijk en ben van plan om alles te lezen wat ze in de toekomst nog gaat schrijven. Maar ook om te lezen hoe dichtbij ze bij Obama stond en wat ze allemaal heeft meegemaakt was ontzettend tof om te lezen.
Mijn recensie lees je hier

Welke boeken zou jij nog graag willen lezen? En welk boek heeft jou in 2018 verrast?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Zo fijn dat je dit jaar zo veel hebt kunnen lezen! 😍 Van dit lijstje heb ik alleen maar Royals gelezen, ik ben wel heel benieuwd naar Just Don’t Mention It en Zoek me tussen de sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.