Een royale vergissing – Julia Quinn

Een van mijn favoriete series allertijden is toch echt wel de Bridgerton-serie. Inmiddels ligt het zesde deel alweer een tijdje in de winkels (en deel 7 is ook al zo goed als onderweg). Ik las Een royale vergissing een tijdje geleden en je leest vandaag mijn recensie!

In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael Stirling, Londens beruchtste rokkenjager, was dat het moment dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca Bridgerton. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas was de gelegenheid waar ze elkaar ontmoetten het diner voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef.

Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

Van te voren was ik heel erg nieuwsgierig, maar ook een klein beetje huiverig. Hoofdpersoon Francesca is het zesde kind van de Bridgerton en die ken je helemaal niet zo goed. In de tv-serie is ze echt nog een kind en in de boeken komt ze weinig voor. Maar die lichte angst die ik voordat ik begon ervaarde? Die was compleet onterecht. Het was wederom zo heerlijk weer. Ik vind het heerlijk om regelmatig af te dwalen naar de heerlijke omgeving en sfeer die Julia Quinn zo enorm goed heeft gecreëerd.

Natuurlijk is het met recht een Julia Quinn te noemen, maar tegelijkertijd vond ik dit deel een stuk minder luchtig dan de vijf voorgaande boeken. Francesca is namelijk op best jonge leeftijd weduwe geworden en dat drukt best een stempel op het verhaal. Ik heb zelfs af en toe met een brok in mijn keel verder gelezen en dat was me nog niet eerder overkomen bij een boek van Julia Quinn. Verder is dit boek gewoon weer puur genieten, een toffe chick die niet op haar mondje is gevallen en een heerlijke vent met een klein hartje. Love it.

Wat ik ook erg mooi vind, is dat de auteur een nog steeds actueel onderwerp in dit zesde deel heeft verwerkt. Ik wil niet spoilen wat het onderwerp is, maar als je boek hebt gelezen weet je waar ik het over heb. Natuurlijk was dat destijds ook al een dingetje en ik vind het mooi hoe de auteur – het zij wat kort – het een podium heeft gekregen. Aan de ene kant vond ik daarom het einde ook een klein beetje jammer, maar aan de andere kant gunde ik Francesca ook haar happy ending.

Yes, ik kan weer zeggen dat Julia Quinn het weer heeft geflikt. Het is een fijn boek zoals je gewend bent, maar dan met een iets serieuzer tintje én een belangrijk (en ook nog steeds actueel) onderwerp. Lezen dus, als je de andere boeken ook hebt verslonden!

Ben jij al verslaafd aan de Bridgertons?

Liefs,
Marleen

Titel: Een royale vergissing ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 415 ♥ ISBN: 9789022592601 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.