Boekwinkels en bibliotheken die ik graag zou willen bezoeken

Een van de leukste dingen om op reis of in een andere stad te bezoeken is natuurlijk een boekwinkel of mooie bibliotheek. De afgelopen jaren ben ik op reis bij een aantal prachtige boekwinkels geweest én daarnaast staan er ook nog een aantal toffe winkels en bibliotheken op mijn to visitlist. Vandaag een lijstje met inspiratie!

The Strand, New York
Heb jij de serie Dash & Lilly gezien op Netflix? De serie speelt zich grotendeels af in deze fijne boekwinkel in NYC. Ik ben er vier jaar geleden geweest tijdens ons eerste bezoekje aan NYC en ik heb heel veel zin om terug te gaan. Het is een grote winkel, waarbij bijna elk oppervlakte is gevuld met boeken. De vorige keer kocht ik enkel wat kaarten en een boekenlegger, maar ik ben de volgende keer ga ik niet zonder nieuwe boeken naar buiten.

Shakespeare & Company in Parijs
Een van de mooiste boekwinkels ter wereld vind je in Parijs, als je het mij vraagt. Om de hoek van de Notre Dame zit Shakespeare & Company verstopt. Je mag er binnen geen foto’s maken, maar gelukkig hebben ze mooie postcards om mee naar huis te nemen. Naast dat ik heel graag opnieuw een bezoekje wil brengen aan deze boekwinkel, wil ik ook heel graag naar Parijs. Period.

Waterstones in London (Piccadilly Circus)
Tijdens de jaarwisseling van 2019/2020 (de laatste keer dan we hebben gevlogen) waren we in London en natuurlijk ben ik bij een aantal boekwinkels geweest. Een grote favoriet was/is Waterstones, een mega winkel van 6 verdiepingen aan Piccadilly Circus. Drop me daar maar een hele dag en ik vermaak me prima. Het risico is wel dat ik met zowel nieuwe boeken als een gegroeide TBR naar buiten kom, maar that’s the risk I am willing to take!

The Last Bookstore in Los Angeles
Afgelopen najaar zouden we eigenlijk voor een vierweekse rondreis naar de VS zijn gegaan. Een van de stops was o.a. Los Angeles en in LA stond onder andere The Last Bookstore op mijn lijstje. De boekwinkel ziet er enorm tof uit, dus hopelijk kunnen we snel alsnog snel naar de VS gaan om deze droomreis te maken.

Stadtbibliothek in Stuttgart
Deze bibliotheek kwam ik een tijdje geleden tegen op Instagram en OMG, hoe mooi is deze bibliotheek? Dat ik én geen Duits spreek én hier geen boeken mag lenen vergeten we even, oké? Maar o my, dit ziet er zo fantastisch. Sowieso lijkt Stuttgart me wel een leuke stad, dus wie weet?

Zhongshuge Bookstore in Dujiangyan, China
Nog zo’n bibliotheek die ik door social media heb ontdekt. De kans is groot dat ik hier nooit ga komen, maar daarom kwijl ik des te meer over mijn telefoon. Deze boekwinkel ziet eruit als een kasteel en doet zelfs de bibliotheek uit Beauty & the Beast verbleken!

https://www.instagram.com/p/CNu2ECgLXk0/

Dominicanen in Maastricht
Nederland heeft natuurlijk ook een aantal prachtige boekwinkels, waaronder Dominicanen in Maastricht. Het is alweer jaren geleden dat ik hier ben geweest, dus hier zou ik ook wel weer een keertje heen willen!

The Globe Bookstore in Seattle
Nog zo’n verborgen pareltje waar ik heel erg graag heen wil gaan. Sowieso staat Seattle heel hoog op mijn bucketlist en dan mag een boekwinkel natuurlijk niet ontbreken. Het is volgens mij niet een enorm grote winkel, maar hopelijk wel een perfecte plek om lekker te struinen. Daarnaast hebben ze ook een café, dus ook een perfecte plek voor koffie!

https://www.instagram.com/p/CF9lb5sjq_c/

Municipal Library in Praag
Als laatste een hele toffe plek in Praag. In de stadsbibliotheek van Praag heb je een soort tunnel van boeken dat er op de foto’s in ieder geval heel erg tof uit. Nu zijn we al eens in Praag geweest, maar de kans is groot dat we er nogmaals heen gaan, dus dan staat deze spot in ieder geval hoog op mijn lijstje!

Naar welke bibliotheek of boekwinkel zou jij graag heen willen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.