Voorjaar 2017: Boeken waar ik naar uitkijk

De afgelopen weken verschenen er een aantal voorjaarscatalogi van verschillende uitgeverijen in Nederland, maar ook de komende weken komen er nog een aantal catalogi bij. In deze gidsen staan alle boeken die in het voorjaar van 2017 bij de uitgeverij zullen verschijnen. Enthousiast begon ik alles door te bladeren en al gauw had ik een hele lijst met allerlei boeken die ik graag zou willen lezen. Kijk je mee? 

Natuurlijk heb ik nog een hele berg ongelezen boeken in mijn kast staan en ook mijn e-reader heeft genoeg boeken die ik nog wil lezen, maar ik ben toch altijd op zoek naar nieuwe boeken! De periodes dat er catalogi verschijnen van uitgeverijen is ook altijd weer een feestje en deze keer wil ik graag mijn wishlist met jullie delen!

Boekerij
Uitgeverij Boekerij is voor mij echt de uitgeverij van feelgoodboeken. Zij geven echt heerlijke reads uit en er staan altijd genoeg boeken in hun catalogus die ik heel graag wil lezen! In maart verschijnen er drie boeken die mij erg leuk lijken. Allereerst alweer het vijfde deel van de Op zoek naar…-serie van Jennifer Probst. De boeken van Jennifer Probst zijn echt feelgoodboeken op den top met een vleugje erotiek. Heerlijk! Ook verschijnt het vierde deel in de Troon van Glas-serie van Sarah J. Maas. Ik ben een groot fan van de Hof van Doorns en Rozen-serie en ook het eerste boek van de Troon van Glas-serie vond ik tof. Deel 2 en 3 heb ik nog niet gelezen, maar ga ik zeker snel doen! Tof dat Boekerij alle boeken van deze serie toch gaat vertalen! Het andere boek dat in maart verschijnt is Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel. Ik moet eerlijk zeggen dat dit boek mij alleen al aanspreekt voor de prachtige cover (en het boek is maar €10,-).boekerij-voorjaar-2017

In april verschijnt het laatste boek in de Sullivan-serie van Bella Andre: Een gestolen kus. De boeken van deze schrijfster zijn voor mij echt heerlijke guilty pleasures en ik kan niet wachten om deze serie met een nieuwe boek af te sluiten. Het jaar na jou van Mike Gayle is een boek waar ik vooral nieuwsgierig naar ben omdat er al veel op Twitter is gezegd. Het boek verschijnt in mei en na het lezen van het fragment uit de catalogus kan ik niet wachten om dit boek te lezen!

Overamstel
Onder Overamstel horen verschillende uitgeverijen waaronder Moon en The House of Books. Bij uitgeverij The House of Books verschijnt een nieuw boek van Sophie Kinsella, Mijn niet zo perfecte leven. Een nieuw boek van deze schrijfster moet ik natuurlijk lezen. Een ander boek waar ik nog nooit van gehoord had, maar door de catalogus erg nieuwsgierig naar ben geworden is Hey Siri, ik hou van je van Judith Newman. Ik denk dat dit waargebeurde verhaal echt prachtig zal zijn! Ik zal nog even geduld moeten hebben want het boek verschijnt pas in augustus. Verder verschijnt het vervolg op Maestra van L.S. Hilton, Domina. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eerste boek echt verschrikkelijk vond en ik weet ook nog niet of ik het tweede boek überhaupt wel wil lezen, maar ergens ben ik ook wel weer benieuwd. Twijfelgevalletje dus!overamstel-voorjaar-2017

Bij Moon verschijnen twee boeken waar ik erg naar uit kijk. Allereerst natuurlijk het laatste deel in de DIMILY-serie van Estelle Maskame. Het laatste deel, Did I Mention I Miss You, verschijnt in maart en ik kan niet wachten! Heb je mijn recensie van het eerste deel al gelezen? Je vindt ‘m hier! Bij Moon verschijnt ook een nieuw boek van Jennifer NivenOp mijn schouders. Haar andere boek vond ik hartverscheurend dus mijn verwachting voor dit boek is hoog!

Veen, Bosch & Keuning
Ook onder VBK vallen meerdere uitgeverijen, zoals Zomer & Keuning. Bij deze uitgeverij verschijnen altijd mijn favoriete New Adult en op 4 april verschijnt het nieuwste deel in de Wacht op mij-serie van Jennifer L. Armentrout: Kies voor mij.vbk-voorjaar-2017

Uitgeverij de Fontein is ook onderdeel van VBK en daar verschijnt Zij, jij en ik van Julie Cohen. Het schijnt voor de lezers van Jojo Moyes te zijn dus dan ben ik al om. Van Jojo Moyes verschijnt trouwens ook een ‘nieuw’ boek. Dit boek is ongeveer 12 jaar geleden al verschenen, maar nergens meer te koop. Nu steek de Fontein het boek Verboden Vruchten in een nieuw jasje. Ik heb dat boek al gelezen en het is zeker een aanrader! Voor €10,- kun je dat boek toch niet laten liggen? Er verschijnt ook een nieuwe YA bij de Fontein, namelijk De Royals van Erin Watt. Het doet me een beetje denken aan Marionet van Aimee Carter en ik ben erg benieuwd!

Blossom Books en Best of YA
Uitgeverij Blossom Books heeft (naar mijn weten in ieder geval) geen catalogus, maar op hun website staan genoeg boeken om naar uit te kijken. Zo geven zij de boeken uit de Lunar-Chronicles uit en verschijnt het vervolg op Unplugged van Donna Freitas in maart. Zelf kijk ik ook uit naar het tweede vertaalde boek van Becky AlbertalliDe voordelen van onbeantwoorde liefdebb-en-best-of-ya-voorjaar-2017

Best of YA van Unieboek Spectrum heeft wel een voorjaarscatalogus uitgebracht. In mei verschijnt het vervolg op Hof van mist en woede van Sarah J Maas en dat is serieus het boek waar ik verreweg het meest naar uit kijk! Ik kan dus zo niet wachten op dit boek en het verschijnt pas in mei! Ook verschijnt een nieuw boek van Divergent-auteur Veronica Roth: Carve the Mark. Ik weet nog niet echt wat ik van dit boek moet verwachten, maar ik ben wel erg benieuwd!

En verder…
Verder kijk ik nog uit naar het 4e boek in de Stouter-reeks van Christina Lauren. Dat boek verschijnt in april bij Xander Uitgevers. Ook verschijnt er in mei bij Luitingh Sijthoff een nieuw boek van Jill Mansell, Ik zie je op het strand. Ik heb echt genoten van haar laatste boeken dus ik ben dus erg benieuwd naar haar nieuwste boek. overig-voorjaar-2017

Bij A.W. Bruna verschijnt een nieuw boek van Anna McPartlin, Alles tussen ons. Ik vond De 9 dagen van Rabbit Hayes een van de meest hartverscheurende boeken ooit en ik ben benieuwd of McPartlin dat met haar nieuwe boek ook kan bewerkstelligen.

De catalogus van Harper Collins is nog niet verschenen, maar op verschillende blogs heb ik wel cover reveals voorbij zien komen.

Pfoe, dit is een heel lang artikel geworden! Met een heleboel boeken om naar uit te kijken.

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

De afbeeldingen zijn allemaal afkomstig uit de voorjaarscatalogi van bovenstaande uitgeverijen. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Naar de nieuwe uit de reeks hof van doorns en rozen. En naar de nieuwe uit de dimily serie en de laatste in de reeks duizend stukjes van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.