Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame

Tijdens een rondvaart in Amsterdam had ik de kans om, samen met een aantal leden van de Hebban YA Club van 10, de auteur van de populaire trilogie DIMILY te ontmoeten. Het was ontzettend gezellig en Estelle maakte ons allemaal erg nieuwsgierig naar haar boeken. Ik werd nieuwsgierig naar het verhaal, een verboden liefde tussen stiefbroer en stiefzus, maar ik werd ook nieuwsgierig naar het boek als geheel. Estelle is namelijk nog maar 18(!) jaar oud en ze begon met deze boeken te schrijven toen ze 13 was! Ik begon enthousiast met misschien wat verwachtingen aan het boek!

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Taylor opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Taylor steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Taylor al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Did I Mention I Love You gaat over Eden die ervoor kiest om een zomer bij haar vader te wonen, maar uit haar gedrag blijkt juist dat ze overal wil zijn, behalve bij haar vader. Langzaam maakt ze vriendinnen en naar mate kan ze steeds beter met haar stiefmoeder opschieten. Eden is een heerlijk meisje met de nodige onzekerheden. Soms laat ze zich meeslepen door de Californische feestjes en door sommige stomme acties met haar nieuwe vrienden, maar ze blijft grotendeels haarzelf. Het is erg fijn om te lezen dat ze niet zo’n dom tapijtje wordt waar iedereen overheen loopt, zoals je in een aantal Young Adult boeken helaas wel eens leest.

Het is een heerlijk simpel boek en je moet het dan ook niet al te serieus nemen. Eden is een normaal meisje dat een leuke zomer wil hebben en daarbij toevallig verliefd wordt op haar stiefbroer. Kan toch? 😉 Tijdens het interview op de boot gaf ze zelf al aan dat ze aan dat ze over een verboden liefde wilde schrijven, maar dit moest geen liefde worden zoals je ze in veel boeken tegen komt. Het idee om verliefd op je stiefbroer te worden is erg goed uitgewerkt en komt ook niet ongeloofwaardig over. Het is origineel en alleen hierom ben ik al benieuwd naar de volgende delen.

fotocollage rondvaart hebban
Pizza eten met Hebban en rondvaart met Estelle

Het boek is behoorlijk voorspelbaar, maar dit is te verwachten. Het past bij het boek en het zorgt ervoor dat je een paar uur zorgeloos kunt lezen. Uit haar boek zou je niet kunnen herleiden dat de auteur nog maar 18 jaar oud is. Als debuut en zeker voor zo’n jong iemand doet dit boek echt niet onder voor andere auteurs in dit genre die al meerdere boeken hebben geschreven!

Did I Mention I Love You is, ondanks de lichte voorspelbaarheid, een vermakelijk, lief en heerlijk romantisch boek. De zomerse achtergrond van het zonnige Los Angeles zorgt ervoor dat het een perfecte summer read is die je perfect op het strand, bij het zwembad of in de tuin kunt lezen! Ik heb echt genoten en kan niet wachten op de volgende delen!

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik wil Moon alsnog bedanken voor de gezellige avond in Amsterdam!

Heb jij Did I Mention I Love You al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Did I Mention I Love You? ♥ Auteur: Estelle Maskame ♥ Pagina’s: 398
Uitgeverij: Moon ♥ ISBN: 9789048834754 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Hallo Leen,

    Lijkt mij niet echt een boek voor mij, maar wel een leuk stuk. Trouwens die pizza’s op de boot lijkt mij wel wat. Lekker Hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.