Moord in de familie – Cara Hunter

Een van de boeken die er voor mij in de voorjaarscatalogus van Boekerij uitsprong, was Moord in de familie. Een thriller van een voor mij nieuwe auteur en de flaptekst klonk gelijk goed. Het klonk als een thriller waar je je even helemaal in kon verliezen én waarbij je zelf ook nog eens de rechercheurspet op mag zetten. Hou ik van. Vandaag lees je mijn recensie!

Welkom bij een nieuw seizoen van Infamous, de true crime-tv-serie waarin een team van experts oude zaken opnieuw bekijkt. Deze keer: de brute, onopgeloste moord op Luke Ryder. Twintig jaar geleden hield deze zaak het hele land in zijn greep. En nu: Eén cold case. Negen afleveringen. Zes experts. Kun jij de moord oplossen voordat zij het doen?

Luke Ryder werd in 2003 door zijn tienjarige stiefzoon Guy dood ­gevonden in de tuin. Guy is inmiddels tv-producent van de razend­populaire true crime-serie Infamous. En dit seizoen is de zaak wel heel persoonlijk: de moord op zijn stiefvader.

Guy heeft een team van zes experts bijeengebracht, onder wie een ­detective, een patholoog-anatoom, een onderzoeksjournalist en een forensisch psycholoog. Samen zullen ze nogmaals het bewijsmateriaal beoordelen, getuigen opnieuw horen en uitgebreid met de familie ­spreken.

De hoofdrolspelers van het drama worden herenigd – voor het oog van de camera. Maar wie spreekt de waarheid?

Ooooh, deze was tof! Dit boek is echt perfect voor de fans van true crime (podcasts) en van de boeken/films van Agatha Christie. Het is een hele toffe whodunnit? in een heel origineel jasje. Het boek is namelijk niet opgedeeld in normale hoofdstukken, maar geschreven aan de hand van scripts, letterlijke gesprekken tussen de hoofdpersonen (de onderzoekers van de cold case) en krantenartikelen. Hierdoor is dit geen standaard thriller, maar leest het bijna filmisch en vlieg je door het boek heen. Ook al heeft het boek bijna 480 pagina’s, ik had ‘m in één dag uitgelezen en de kans is groot dat jij ook door het verhaal heel vliegt.

Toegegeven, niet elk deel van het boek is even spannend en sommige dingen waren een ietsiepietsie vergezocht. Maar aan het einde komt het goed samen én is er een einde dat je hoogstwaarschijnlijk niet zag aankomen. Door de manier van vertellen wilde ik het liefst zelf aan de slag met een whiteboard en rode touwtjes, haha. De auteur houdt de spanning er goed in, ook al is niet elke hoofdstuk/onderdeel even vlot, en het boek leest precies zoals het geschreven is: meerdere aflevering van je favoriete podcast. Het enige geluk: jij kunt wel lekker doorlezen, in plaats van dat je een week (of langer) moet wachten op de volgende aflevering.

Moord in de familie is ontzettend originele en toffe whodunnit die ik je van harte aanbeveel. Spannend, goed in elkaar gezet én met een originele schrijfstijl, wat wil je nog meer deze zomer? Dit soort boeken zijn precies de reden waarom ik regelmatig een thriller oppak.

Lees jij wel eens thrillers?

Liefs,
Marleen

Titel: Moord in de familie ♥ Auteur: Cara Hunter ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 480 ♥ ISBN: 9789402323757 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.