Zij die vecht – Roni Loren

Ik schreef het al in mijn artikel met favorieten van deze zomer, maar de Long Acre serie is echt een favoriet geworden. Inmiddels is ook het derde boek verschenen en ik mocht een prachtige paperback ontvangen. Ik begon gelijk nadat we thuiskwamen van vakantie waar het boek op me lag te wachten. Vandaag lees je mijn recensie!

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.Taryn verloor haar jongere zusje bij de schietpartij, maar niemand weet dat het haar schuld is dat ze overleden is. Ze kan de ingrijpende gebeurtenis niet vergeten en ze kan zichzelf al helemaal niet vergeven.

Shaw Miller werd als broer van de schutter op Long Acre High School door iedereen herinnerd aan de gebeurtenis. Hij besluit zijn leven om te gooien: hij verandert zijn uiterlijk, zijn naam en zijn leven. Zo staat niets hem in de weg om opnieuw te beginnen… denkt hij.

Laat ik beginnen met dat dit mijn favoriet is tot nu toe. Waar ik bij het eerste deel hoopte op all the feels en emoties tot de max en die verwachtingen niet helemaal werden waargemaakt had ik die ervaring wel bij dit deel. Zij die vecht is een stuk heftiger dan de voorgaande delen, juist omdat je nu ook de andere kant van het verhaal, de andere kant van het drama leert kennen. De keuze die de auteur heeft gemaakt om Shaw als hoofdpersoon te kiezen is echt perfect gemaakt en zorgt ervoor dat de schietpartij nog meer vorm krijgt.

Daarnaast krijgt de schietpartij ook een extra dimensie omdat Taryn er voor haar werk ook veel meer mee bezig is, dan de personages uit de vorige boeken. Waar in de vorige boeken vooral de manier waarop je leert leven met een dergelijk drama centraal stond, staat juist het voorkomen en het psychologische gedeelte van een schietpartij centraal in dit derde deel. Wat mij betreft de perfecte balans tussen heel veel emoties en de ‘wetenschappelijke’ kijk op de schietpartij. Het wordt geen enkel moment langdradig, juist omdat je weet dat Taryn, Shaw en de anderen dit van te dichtbij hebben meegemaakt.

Je zag het in de eerste twee delen al, maar Roni Loren weet als de beste hoe je een van de ergste dingen die je kunt meemaken op een prachtig manier op papier moet zetten. Ik schreef hierboven al dat dit boek tot nu toe mijn favoriet is (dus ik ben ook heel benieuwd naar het laatste deel, gelukkig ligt ‘ie al klaar) en dat komt mede dankzij de verslavende schrijfstijl. Alles klopt, van de emoties tot de relatie tussen de hoofdpersonen en van de manier waarop de schietpartij is neergezet tot de relatie tussen Taryn en haar vriendinnen. Een fantastische serie en ik ben heel blij dat Z&K deze naar Nederland heeft gehaald!

Zoals je al kunt lezen ben ik echt fan. Ik heb enorm genoten van dit derde deel en ik kan niet wachten om het laatste boek te verslinden. Taryn en Shaw zijn echt favoriete personages geworden en ik raad je van harte aan om ook kennis te maken. Enne, toffe bonus: de eerste drie boeken zijn te lezen met Kobo Plus!

Ben jij al begonnen in de Long Acre serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Zij die vecht ♥ Auteur: Roni Loren ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 364 ♥ ISBN: 9789020537697 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, helaas is het boek vooralsnog alleen verkrijgbaar als e-book.

Lees hier de recensies van de andere delen:
Zij die ontkomen (Long Acre #1)
Hij die blijft (Long Acre #2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.