De actrice in mij – Sanne Hillemans

Ongeveer twee jaar geleden las ik Circus Cesaria van Sanne Hillemans. Hoewel ik de schrijfstijl fijn vond, trok het hele circus me niet voldoende om echt van het boek te genieten. Nu is Sanne Hillemans terug met een nieuw boek met een heel ander thema. Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen en vandaag lees je of dit boek meer mijn aandacht heeft getrokken!

Lindsey Lanning staat bekend als een van de succesvolste actrices van deze tijd. Haar imago is belangrijker dan haar persoonlijke leven, tot ze een nacht met Nick doorbrengt. Het liefst houdt Lindsey de charmante advocaat op afstand, maar naarmate ze elkaar vaker zien, brokkelt haar stevig opgebouwde muur stukje bij beetje af en leert Nick wie Lindsey is. De échte Lindsey, niet de glimlachende actrice die ze laat zien als er camera’s in de buurt zijn. Welk geheim gaat er schuil achter haar façade en is hun prille relatie sterk genoeg om te overleven als het verleden het heden inhaalt?

Zoals je in de flaptekst kunt lezen heeft Sanne Hillemans een hele andere weg ingeslagen. Het verhaal speelt zich af in Hollywood among the rich and famous. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat Sanne Hillemans daar een reguliere gast is, heeft ze het toch voor elkaar gekregen om de sfeer heel goed om papier te zetten. De omgeving en de personages zijn goed uitgewerkt en maken dit een fijne guilty pleasure om te lezen.

Nog steeds heeft Sanne een fijne, vlotte schrijfstijl die je lekker het verhaal intrekt. Echter had ik op sommige punten wel moeite met bepaalde gebeurtenissen. Ik schreef hierboven al dat De actrice in mij een fijne guilty pleasure is en dat zorgt ervoor dat bepaalde ongeloofwaardige dingetjes vergeven zijn, maar ik vond alsnog dat het dramagehalte te hoog was. Er gebeurde voor mij te veel in te weinig bladzijdes en dat haalde de geloofwaardigheid ervoor mij teveel uit, helaas.

Daarnaast vond ik de hoofdpersoon Lindsey ook echt niet sympathiek. Ze is arrogant en vindt zichzelf heel wat. Dat zorgde ervoor dat ik me compleet niet in haar kon inleven, maar dat eigenlijk ook niet wilde. Ze doet de mensen om haar heen pijn en hoewel de reden duidelijk naar voren komt, vond ik haar reacties vaak te overdreven. Best jammer, want dit zorgde er wel voor dat ik het boek niet helemaal tevreden uitlas.

Sanne Hillemans heeft met De actrice in mij wederom laten zien dat ze een hele fijne schrijfstijl heeft. Echter deden de hoofdpersoon en het te hoge dramagehalte teveel af aan mijn leesplezier om het echt als een aanrader te zien. Maar misschien vind jij het hoge dramagehalte wel enorm fijn, dus laat je zeker niet tegenhouden!

Heb jij al eens een boek van Sanne gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De actrice in mij ♥ Auteur: Sanne Hillemans ♥ Uitgeverij: Sunny  Hill Books
Aantal pagina’s: 253 ♥ ISBN: 9789492670052 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Sanne!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik las deze ook en vond het hoge dramagehalte juist erg leuk. Daarnaast las ik ook nog Voor altijd twintig, wat ik een erg mooi boek vond. Sanne’s schrijfstijl is zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.