25x onze reis naar Zuid-Afrika

Afgelopen maandag kwamen we terug uit een fan-tas-tische reis naar Zuid-Afrika. Van tevoren hadden we er al mega veel zin in, maar de reis bleek nog mooier en indrukwekkender dan verwacht. Ik ben – as we speak – bezig met een aantal artikeltjes om je helemaal bij te praten over alles wat we hebben beleefd, maar vandaag trap ik af met 25 weetjes over onze reis. Lees je gezellig mee?

 1. De reis naar Zuid-Afrika was de eerste verre reis die we maakten sinds we in onze nieuwe huis wonen.
 2. We hebben in het Krugerpark de complete Big Five gezien! Voor de mensen die nieuwsgierig zijn welke dieren dat dan zijn: De leeuw, het luipaard, de olifant, de buffel en de neushoorn!
 3. Hoewel de Big Five echt wel heel erg tof is, zijn mijn favoriete dieren toch de zebra en het nijlpaard!
 4. Random fact: De fijnste douche hadden we in Johannesburg! Het fijnste bed hadden in Plettenbergbaai.
 5. In totaal hebben we in 12 hotels geslapen, waarvan ik een duidelijke top 3 heb, haha! Het perfecte totaalplaatje hadden we in Marloth Park (naast het Krugerpark). Maar onze hotel in St. Lucia en onze honeymoonsuite in Plettenbergbaai vullen deze top 3 heel goed aan.
 6. De mensen zo ongelofelijk vriendelijk, wauw!
 7. De Panorama route (tussen Johannesburg en het Krugerpark, rondom Graskop) was zoveel mooier dan verwacht!
 8. Ik heb tijdens de reis 2x (bijna) gehuild. De eerste keer was in het indrukwekkende Apartheid Museum in Johannesburg en de tweede keer was tijdens het lezen van De laatste brief van Rebecca Yarros.
 9. Ik heb tijdens onze reis 7 boeken gelezen en ik ben in twee nog bezig. Mijn ultieme favoriet was De laatste brief van Rebecca Yarros!
 10. De reis naar Zuid-Afrika was onze langste reis so far (namelijk 25 dagen), maar we hebben al plannen en ideeën voor nog meer langere reizen!
 11. Deze reis was ook de eerste keer dat we een laptop bij ons hadden. Het was voor mij eigenlijk de bedoeling om te schrijven (fictie), maar eigenlijk hebben we ‘m overal behalve daarvoor gebruikt, haha!
 12. In totaal hebben we 24.352 kilometers afgelegd (volgens Polarsteps), waarvan er 3.608 met onze twee huurauto’s!
 13. Onze reis in Zuid-Afrika was nog meer een reis met primeurtjes, aangezien we voor de eerste keer een auto huurden (okè, eigenlijk twee). Van tevoren hadden we geen idee hoe dit zou gaan, maar het ging echt heel erg goed!
 14. Hoewel we echt enorm veel toffe dingen hebben gedaan en gezien vond ik het zwemmen met de zeehondjes en midden tussen een kudde olifanten staan in Addo Elephant Park toch wel het tofst.
 15. Ik heb onze reis zo goed mogelijk bijgehouden via de app Polarsteps. Ik had er al eerder van gehoord, maar ik besloot het een keertje uit te proberen. Polarsteps is een app waarbij mensen thuis jouw reis helemaal kunnen volgen. Je kunt zelf steps toevoegen inclusief foto’s en tekst. Vooral erg tof om al je reizen zo zelf te kunnen vastleggen.
 16. Wist je dat Zuid-Afrika 29 keer zo groot is als Nederland, maar slechts 3x zoveel mensen heeft?
 17. In totaal zijn er 14 officiële talen in Zuid-Afrika, waarvan het Afrikaans heel erg lijkt op het Nederlands. Maar iedereen spreekt enorm goed Engels, heel erg fijn!
 18. In Tsitsikamma National Park op de prachtige Garden Route hebben we twee hikes gedaan, waarvan eentje de Waterfall Route genoemd werd. Het was een hike voor gevorderde hikers, maar dat hebben we een beetje onderschat haha. Ik heb in ieder geval geen enkele waterval gezien, wel heb ik vier keer mijn leven voor mijn ogen voorbij zien flitsen.
 19. Ik had voor onze reis twee nieuwe bikini’s gekocht. De enige keer dat ik een bikini aan heb gehad was tijdens het snorkelen met zeehonden. Helaas was het verder grotendeels te koud om echt te zwemmen, bummer!
 20. Een van de leukste plekjes in Kaapstad vond ik de foodmarkt op zaterdagochtend in de Old Biscuit Mill in de wijk Woodstock. Superveel en superlekker eten, daar had ik wel dagen willen doorbrengen haha!
 21. Ik ben verliefd geworden op zebra’s.
 22. Wist je dat de Tafelberg ruim een kilometer hoog is? Het hoogste punt is 1089 km hoog!
 23. Hoewel alle bergen en alle dieren enorm indrukwekkend was, denk ik dat ik het Apartheid Museum nog steeds het heftigst vond!
 24. We hebben in Addo Elephant Park tussen tientallen olifanten gestaan, soms op slechts armlengte afstand. Enorm tof, maar af en toe ook doodeng!
 25. Eigenlijk kan ik onze reis samenvatten in twee woorden: bizar bijzonder

De komende weken zullen er verschillende artikeltjes online komen over onze reis. Zijn er dingen die je graag zou willen lezen?

Ben jij wel eens in Zuid-Afrika geweest?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.