Waarom thuiskomen ook leuk is

Vandaag kom ik, als het goed is, thuis van bijna drie weken Thailand. Dit artikel is al geschreven voordat ik überhaupt op het vliegtuig stapte en het was een beetje raar om een artikel te schrijven over thuiskomen als je nog niet eens weg bent geweest! Toch is thuiskomen na een prachtige vakantie helemaal niet zo’n hele grote straf en vandaag vertel ik je waarom. 

De post
Een van de eerste dingen die ik altijd doe is de post bekijken. Nu ben ik niet zo belangrijk dat er altijd bergen met brieven en andere dingen op me liggen te wachten, maar toch is het altijd een feestje om iets open te maken. Zo lagen er, toen ik terugkwam uit New York afgelopen maart, 4 pakketjes met boeken voor mij klaar, zo leuk! Hoe leuk een reis ook is, post krijg je daar niet, haha!

Het eten
Mocht je helemaal geen probleem hebben met buitenlands eten, dan zul je hier ook niet zoveel mee hebben. Ik ben echter wel iemand die het niet zo heeft met allerlei buitenlandse gerechten dus ik ben stiekem altijd best wel blij als ik weer dingen mag eten in Nederland. Vroeger was het bij ons traditie om op de eerste avond thuis bloemkool met gehaktballen te eten. Mijn vriend en ik hebben niet zoiets, maar we eten de eerste paar dagen vaak wel alle dingen die we op vakantie ‘gemist’ hebben.

Eigen bed
In principe kan ik overal slapen, maar desondanks is je eigen bed mét eigen kussen toch wel heel erg fijn als je twee of drie weken in allerlei andere bedden hebt gelegen. De eerste nacht slaap ik dan ook altijd heerlijk. Vaak sluipt na die nacht de jetlag erin en ben ik een week van mijn slaapritme af, maar verder is je eigen bed toch wel heel erg fijn!

Schone kleren
Zeker als je aan het rondreizen bent is je koffer na de eerste stop al een grote puinhoop (bravo als dat niet zo is). Hoewel ik het redelijk voor elkaar krijg om mijn kleren kreukvrij te houden, zit er toch een bepaald luchtje aan. Het is niet vies, maar echt heel erg fris is weer een ander verhaal. Thuis liggen al je kleren heerlijk schoon in de kast op je te wachten en kun je kiezen tussen alles wat je maar hebt. Over het wassen van je vakantiekleren heb ik het nu even. 

Je eigen ding doen
En het allerfijnste van thuis komen is toch wel je eigen ding doen. Natuurlijk past niet alles in je koffer (of backpack), dus zul je veel van je vertrouwde dingen thuis moeten laten. Zelf neem ik nooit mijn laptop mee en belanden maar een hele kleine hoeveelheid boeken in mijn koffer. Thuis is mijn laptop nooit ver weg en ben ik altijd in de buurt van mijn boeken.

Ook ben je op vakantie ook ‘gebonden’ aan de plek waar je bent en wat je daar allemaal kunt doen. Thuis is niets te gek en kun je helemaal je eigen ding doen. Dat vind ik na een prachtige reis echt heerlijk! Het toppunt van thuis zijn ♥

Wat vind jij het fijnste aan thuiskomen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

  1. Ik ben toevallig vannacht teruggekomen van twee weken Italië. Het heerlijkste vind ik om weer in mijn eigen bed te mogen liggen en mijn eigen douche te gebruiken. Maar ‘je eigen ding weer kunnen doen’ is ook heerlijk.

  2. Jaaa, ik word ook altijd zo blij van post! ❤️ Verder vind ik je eigen ding doen als je thuiskomt ook altijd superfijn; lekker op de bank Netflixen en zo. Ook mis ik het altijd om lekker in bad te gaan als ik op reis ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.