De strijd om Verona – Melinda Taub

Een van de leukste dingen van de middelbare school die ik me kan herinneren was het lezen van Romeo & Julia. Een van de dingen die ik me kan herinneren was dat je een reep chocola kon winnen als je de eerste regels van het stuk uit je hoofd kon leren (en ja, dat deed ik dus). Je kunt dus zeker zeggen dat het romantische stuk van Shakespeare een plekje in mijn hart heeft, ha! Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar het verhaal na afloop van Romeo & Julia, dus ik begon vol goede moed in De strijd om Verona. 

Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijkt echter dat de vete toch steeds blijft opborrelen. De prins van Verona is de wanhoop nabij. Dan bedenkt hij een plan om de Montecchi en de Capuletti eindelijk te verenigen: een huwelijk.
Rosaline is een nicht van de Capuletti. Haar wordt opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze gaan op zoek naar een manier om de vete te beëindigen in de hoop dat hun huwelijk dan afgeblazen wordt. Maar hoe moeten ze ooit uitvinden wie de vrede probeert te saboteren?

Het duurde heel wat bladzijdes voordat ik in het verhaal zat. De schrijfstijl lijkt ergens wel een beetje op die van Shakespeare en past eigenlijk perfect bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Ik moest er desondanks wel aan wennen en zorgde ervoor dat ik het boek tijdens de eerste 70 pagina’s regelmatig weglegde omdat ik er maar niet in kwam. Toen ik eenmaal gewend was, ging ik echt met een snelvaart door het verhaal heen en kon ik het bijna niet wegleggen!

Ondanks dat het natuurlijk een van de bekendste liefdesverhalen ooit is, is het Melissa Taub alsnog gelukt om een originele setting te creëren. Ik vond het in ieder geval een heerlijke wereld om eventjes in te verdwijnen en ze heeft een origineel verhaal neergezet. Ik ben sowieso wel nieuwsgierig naar de levens van de personage nadat een verhaal is afgelopen en in De strijd om Verona krijg je een perfect kijkje in het leven van Verona na de dood van Romeo & Julia.

Waar Romeo & Julia in mijn herinnering ontzettend naïef en jong waren, zijn Benvolio en Rosaline een stuk ouder en hebben ze veel meer weet van de wereld om hun heen en om de problemen in Verona. Hierdoor zijn een stuk meer likable en vooral badass, haha! Vooral Rosaline laat zich helemaal niet tegenhouden omdat ze een meisje is en strijd voor waar ze in gelooft.

De strijd om Verona is een hele toffe YA die zich in een originele setting afspeelt. Absoluut een must read en je krijgt een kijkje in Verona nadat Romeo & Julia zichzelf van kant hebben gemaakt. Aanrader!

Liefs,
Marleen

Titel: De strijd om Verona ♥ Auteur: Melinda Taub ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 297 ♥ ISBN: 9789021405148 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.