Bestemmingen waar ik mijn verjaardag wel zou willen vieren

Yes, mijn verjaardagsweekend is begonnen! Vandaag en zondag vind je hier op de blog twee speciale ‘verjaardagsartikelen’. Maar het blijft vandaag wel vrijdag dus het wordt wel een artikel met een reistintje. In de periode dat ik blog heb je op vrijdag al mijn bucketlisten met stedentrips en verre bestemmingen kunnen lezen. Vandaag deel ik een lijstje met bestemmingen (ver weg en dichtbij) waar ik wel eens mijn verjaardag zou wil vieren. Het is gezellig om je verjaardag thuis te vieren, maar het is nog leuker om het een keer compleet ergens anders te vieren! 

Ik ben dus in november jarig en het komt echt nooit voor dat ik tijdens een feestdag of vakantie jarig ben (kunnen ze best een keertje doen, vind ik). Het is dus niet makkelijk, zeker nu nog met mijn studie, om een weekend of weekje weg te gaan. Twee jaar geleden zijn mijn vriend en ik wel een nachtje weggeweest in het weekend dat ik jarig was, maar echt een korte vakantie zit er nooit in. Maar een meisje mag dromen, toch? Het lijkt me echt heel tof om in de toekomst mijn verjaardag op een van de onderstaand bestemmingen te vieren. Met natuurlijk lieve mensen, taart en een cadeautje, maar dat spreekt natuurlijk voor zich 😉

New York
Heel hoog op mijn bucketlist staat natuurlijk New York (en deze wens gaat in februari in vervulling). Mocht ik later de mogelijkheid krijgen om voor een tweede (of derde of vierde of vijfde) keer naar deze stad te mogen dan hoop ik dat die reis dan tijdens mijn verjaardag zal zijn. Sowieso is het dan leuk om een keer in november op vakantie te gaan, maar ook om je verjaardag daar dan te vieren. Misschien op een gave rooftopbar met een lekkere cocktail of met een echt New Yorks gebakje bij een patisserie. Yes, please!

Ardennen
Voor mijn verjaardag hoef ik niet perse ver weg. Het gaat eigenlijk meer om het idee dat je niet thuis bent en dus geen ‘verplichting’ hebt om ook daadwerkelijk je verjaardag (groot) te vieren. Ik zou graag een keer in de herfst of winter (toch nog een voordeel dat mijn verjaardag in de herfst is) een huisje in de Ardennen willen huren en mooie wandelingen maken en lekker voor het haardvuur zitten. Je verjaardag daar vieren is dan alleen maar een leuk extraatje en als je daar dan een huisje hebt kun je ook nog een select gezelschap meenemen, extra gezellig dus!

Las Vegas
Deze stad staat ook nog op mijn wishlist, maar het lijkt me helemaal tof om hier met je verjaardag te zijn. Ik ben niet een hele grote gokker, maar ik ben niet voor niets croupier geweest en ik zou daar dan ook zeker een gokje wagen! Het zou toch te gek zijn om op je verjaardag met een groot geldbedrag naar huis te gaan? Moet je wel winnen, natuurlijk 😉

Zonnige bestemming
Ik ben dus altijd in de winter jarig (goh) en het is dus nooit mooi weer. Het is zelfs wel eens voorgekomen dat er een pak sneeuw op mijn verjaardag lag. Wat dus zeker een welkome afwisseling zal zijn is een zonnige bestemming, met bijvoorbeeld een mooi zandstrand waar je in je bikini met een stukje taart je birthday kan vieren. Heerlijk toch, ik ben helemaal voor! Curaçao zou zeker een goede optie zijn, de temperaturen zijn dan heerlijk, veel zon en natuurlijk prachtige stranden ♥

Parijs
Ik ben nu twee keer in Parijs geweest, maar ik zou zo nog wel een keer terug willen. De laatste keer dat we hier waren hebben mijn vriend en ik afgesproken dat we de volgende keer in Parijs naar de show van Moulin Rouge willen, dus dat zou zeker op het programma staan als we met mijn verjaardag er zouden zijn. Verder zou ik het ook helemaal niet erg vinden om mijn verjaardag door te brengen met een beetje slenteren door deze stad, af en toe een lekker gebakje eten, in één woord: perfect!

Een land met hele andere gewoontes
Afgelopen zomer waren wij in Sri Lanka en hadden de hele reis dezelfde chauffeur tot onze beschikking. Hemantha vertelde niet alleen over de bezienswaardigheden waar we waren, maar we raakten ook in gesprek over gewoontes die het land heeft. Zo krijg je daar geen cadeautjes, maar geef je een klein cadeautje aan bijvoorbeeld je geliefde of je ouders. Jij wordt dus niet verwend, maar jij verwend anderen om te laten zien dat je dankbaar bent. Het lijkt me erg bijzonder om in een land waar ze hele andere gewoontes hebben je verjaardag te vieren.

Eigenlijk komt het er kort gezegd op neer dat ik overal wel mijn verjaardag wil vieren, als dat betekent dat ik op vakantie mag gaan, haha! 🙂

Heb jij je verjaardag wel eens in een buitenland gevierd?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.