Altijd het bruidsmeisje – Lindsey Kelk

Af en toe vind ik het heerlijk om een chicklit te lezen. Bijna alle boeken van Sophie Kinsella heb ik gelezen, Nederlandse chicklits mogen ook niet ontbreken en natuurlijk ken ik de boeken van Lindsey Kelk. De Ik hou van…-serie is een echte aanrader en ook van de boeken over Tess heb ik genoten. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen bekend werd dat uitgeverij Boekerij het nieuwste boek van Kelk ging vertalen. Ik reserveerde het boek bij de bibliotheek en begon bijna direct toen ik het op had gehaald. Kijk je mee wat ik van het boek vond? 

Maddie is enorm gevleid als haar beste vriendin Lauren haar vraagt bruidsmeisje en ceremoniemeester te zijn op haar huwelijksdag. Maar die eer brengt ook een fikse verantwoordelijkheid met zich mee – of ze de hele trouwerij graag even in recordtempo wil plannen!
Maddies wereld staat volkomen op zijn kop: aan de ene kant een overgelukkige vriendin (die jammer genoeg wel wat akelige bridezillatrekjes vertoont), en aan de andere kant een vriendin die maar niet kan stoppen met huilen omdat ze gaat scheiden. En tot overmaat van ramp zijn er ook nog Will en Tom. Will is grappig en houdt van een feestje en Maddie heeft altijd heel veel lol met hem. Tom is stroef en afstandelijk en ze kan niet echt hoogte van hem krijgen, dus waarom kan ze hém nou niet uit haar hoofd zetten…?

Als je een boek van Lindsey Kelk gaat lezen, weet je dat je dat niet gaat zonder je lachspieren te trainen. Ook in dit boek weet Kelk de humor er goed in te houden en zit je regelmatig met een glimlach op je gezicht te lezen. In het boek maakt Maddie regelmatig de gekste dingen mee en zorgt haar chaotische manier van werken voor grappige momenten, waardoor dit boek zeker de sticker van chicklit verdient.

In het boek werkt Maddie als eventplanner voor een boss from hell, organiseert ze de bruiloft van haar beste vriendin, probeert ze haar andere vriendin te troosten en is ze net begonnen in een nieuwe relatie. Je kunt je voorstellen dat het niet altijd even lekker loopt en dat Maddie meerdere malen met haar handen in het haar zit. Maar niet alleen de grappige situaties waarin Maddie beland laten je lachen, maar ook die hilarische gesprekken die ze heeft met klanten en vriendinnen.

De vriendschap tussen Maddie, Sarah en Lauren is grappig, maar vooral realistisch beschreven. Ze staan altijd voor elkaar klaar, maar kunnen elkaar af en toe ook zeker de nek omdraaien. Lauren en Sarah zijn goed neergezet, zonder voorspelbare clichés.

Het boek draait eigenlijk om het dagboek dat Maddie in het begin van het boek krijgt. Lauren gaat trouwen, kiest Maddie en Sarah als haar bruidsmeisjes en geeft hun daarom een bruidsmeisjesdagboek. In het begin en einde van de hoofdstukken moet Maddie vragen beantwoorden en korte stukjes neerpennen. Alleen al de reacties hierop zijn al hilarisch.

Het grootste minpunt van dit boek vond ik het einde. De personages zijn echt heel erg leuk, maar het einde doet hen geen eer aan. Het verhaal wordt aan het einde een beetje afgeraffeld en het is voor mij zeker geen bevredigende afloop van zo’n leuk boek. Bij een chiclit, en zo ook bij dit boek, weet je al hoe het afloopt en daar leef je ook naar toe. Helaas bleef ik bij dit boek met een teleurgesteld gevoel achter.

Altijd het bruidsmeisje is een boek dat voor heel wat uurtjes leesplezier zal zorgen. Als ik ooit ga trouwen krijgen mijn bruidsmeisjes dit boek!

Heb jij wel eens een boek van Lindsey Kelk gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Altijd het bruidsmeisje ♥ Auteur: Lindsey Kelk ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 351 ♥ ISBN: 9789402306774 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.