De gevallen koning – Holly Black

Vorige maand verscheen de recensie van De wrede prins online. Dat boek heeft een paar maanden gedeeltelijk gelezen in de kast gestaan, totdat ik het in november een tweede kans gaf. Toen kon ik het boek niet wegleggen en ik was daarom heel erg blij dat ik de prachtige limited edition van De gevallen koning van Janneke voor mijn verjaardag kreeg. Ik las dit boek in mijn kerstvakantie en je leest vandaag wat ik ervan vond!

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Zoals ik in mijn recensie van het eerste deel al schreef, de schrijfstijl van Holly Black is enorm verslavend. De spanning wordt goed opgebouwd en dat was gelukkig in het vervolg niet anders. Wat ik enorm tof vind aan deze serie is dat het echt een tof, duister randje heeft. Dit verhaal is niet hoopvol, maar vilein en bijna nasty te noemen. De manier waarop Jude en Cardan met elkaar omgaan, de aantrekkingskracht, maar ook de wederzijdse haat is zo ongelofelijk goed neergezet. Het kruipt compleet onder je huid en laat je niet meer los.

Ik heb een beetje een crush op Jude, want zij is fantastisch. Ook in dit boek komt prachtig naar voren dat zij geen lieve held is zoals we in andere fantasyboeken hebben gezien, maar zij heeft een honger naar macht en gaat daarvoor – letterlijk – over lijken. Maar o my, ik ben ook wel verliefd geworden op Cardan. Ik had dit boek ook zo graag vanuit zijn perspectief willen lezen. Je beeld wordt een beetje vertroebeld door de haat die Jude voor hem voelt, maar hij is ook zo intrigerend, give me more!

Ik mag hem meer dan ik ooit iemand heb gemogen, en van alles wat hij me ooit heeft aangedaan, is er voor zorgen dat ik hem mag veruit het ergste.

Het einde is zwaar kut, ik zeg het maar even. De gevallen koningeindigt met een mega cliffhanger, die ik maar moeilijk los kan laten. Niet zo gek dus, dat ik het laatste deel al ga pre-orderen. Het einde past perfect bij de sfeer en de personages en laat je mond openklappen van verbazing en schok. Ik vond dit vervolg echt stukken beter dan het eerste deel en dus zijn mijn verwachtingen voor De verbannen koninginvrij hoog. Laat dat laatste deel maar komen!

Mensen, wat heb ik genoten! Ik kon dit boek amper wegleggen en wilde dat ook helemaal niet! De sfeer is grimmig, de personages zijn gemeen en al met al is dit boek weinig hoopvol, maar I love it! Kom maar door met De verbannen koningin!

Ben jij al begonnen in deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: De gevallen koning ♥ Auteur: Holly Black ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789022591611 ♥ Waardering: *****

Lees hier mijn recensie van De wrede prins.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.