Engelse boeken waar ik naar uitkijk in 2021

Vorige maand verscheen een prachtige lijst met boeken die dit voorjaar bij de Nederlandse uitgeverijen gaan verschijnen online. Genoeg om naar uit te kijken én genoeg om te lezen. Maar naast veel Nederlands moois, verschijnen er in 2021 ook een aantal toffe Engelse boeken waar ik enorm naar uit kijk! Vandaag deel ik een lijst met boeken die de komende maanden in het Engels gaan verschijnen. Lees je gezellig mee?

De volgende boeken staan op volgorde van verschijning. Het kan zijn dat van sommige boeken ook al de vertalingen zijn aangekondigd, dan zal ik dat vermelden. Ik zal bij de boeken waarop ik (hoogstwaarschijnlijk) zal wachten op de vertaling dat ook vermelden!

Roommate – Sarina Bowen (januari)
Sarina Bowen is een van mijn favoriete auteurs en al helemaal als het gaat om haar M/M romances (boeken waarin twee mannen de hoofdrol spelen). In januari verschijnt er een nieuw boek in dit subgenre, en ik kijk er nu al zo naar uit! Dit is absoluut geen boek waarbij ik op de vertaling ga wachten, waarschijnlijk lees ik deze gelijk bij verschijning!

You Have a Match – Emma Lord (januari)
Afgelopen najaar las ik het heerlijk Tweet cute van Emma Lord en dat smaakte absoluut naar meer. Nu staat dit boek niet helemaal bovenaan mijn TBR, maar ik wil You Have a Match absoluut een keer lezen. Wie weet koopt mijn plaatselijke bibliotheek dit boek ook wel aan en kan ik ‘m op die manier een keertje lezen.

The Invitation – Vi Keeland (januari)
Ook Vi Keeland is een favoriete auteur en haar nieuwe boeken verslind ik vaak ook al binnen een paar weken na verschijning. De flaptekst van haar nieuwste boek klinkt zo goed, nu al zin in!

The Ex Talk – Rachel Lynn Solomon (januari)
Vorige maand las ik het heerlijke Today, Tonight, Tomorrow van deze auteur. Het boek is een soort YA versie van Ik niet op jou van Sally Thorne, dus dan heb je me al. Daarnaast was de schrijfstijl van Rachel Lynn Solomon ook een feestje, dus ook daarom staat dit boek op mijn TBR. Misschien ga ik ‘m wel gewoon alvast bestellen? 😉

My One Week Husband – Lauren Blakely (februari)
In februari verschijnt een nieuw boek van Lauren Blakely die heel erg goed klinkt. Deze auteur staat al een tijdje op mijn radar en het is mijn doel om zoveel mogelijk boeken van deze auteur te lezen. Nu is dat nog wel even een klus, maar gelukkig verschijnen bijna al haar boeken gelijk op Kobo Plus, dus ik kan gelijk beginnen met lezen bij verschijnen!

The Things We Leave Unfinished – Rebecca Yarros (februari)
Dit boek staat absoluut op mijn TBR, maar ik wacht hierbij wel op de Nederlandse vertaling. Zomer & Keuning heeft namelijk al verklapt dat het boek zal verschijnen dit najaar en hoewel dat nog lang duurt, kan ik nog wel even wachten. Genoeg te lezen, toch? 😉

The Wedding Game – Meghan Quinn (maart)
Vorige week kon je in mijn recensie van Op slag verliefd van Meghan Quinn een heerlijke kennismaking met deze auteur was. Nu gaan er dit jaar in ieder geval nog twee boeken van deze auteur in het Nederlands verschijnen (later deze maand en in mei), maar The Wedding Game komt ook hoog op mijn TBR! Kan niet misgaan!

Yes & I Love You – Roni Loren (maart)
In 2020 maakte ik kennis met Roni Loren. Haar fantastische Long Acre-serie verscheen bij Zomer & Keuning (en de paperbacks komen volgende maand, yay!). Nu heeft Roni Loren meer boeken geschreven (die nog niet zijn vertaald), maar Yes & I Love You is het eerste deel in een nieuwe serie. Ik hoop natuurlijk dat Z&K deze ook gaat vertalen, dus ik twijfel nog even of ik daarop wacht of dat ik het Engelse boek al vast ga lezen. Hij staat in ieder geval op mijn radar!

Second First Impressions – Sally Thorne (april)
Ik denk dat dit boek (naast het nieuwe boek van Emily Henry) het hoogst in dit lijstje zouden staan. Sally Thorne is na twee boeken al beland in mijn top 5 van favoriete auteur, dus niet zo gek dat ik uitkijk naar haar nieuwste boek! Het boek verschijnt in april en waarschijnlijk verschijnt de vertaling bij HarperCollins. Hierbij is nog wel even de vraag of ik daar op ga wachten, haha!

The Roadtrip – Beth O’Leary (april)
In april verschijnt het derde boek van de heerlijke Beth O’Leary. Tot snel enVeel liefs heb ik allebei met veel plezier in het Nederlands gelezen en ik verwacht dat Uitgeverij de Fontein deze ook wel zal vertalen. Daar zal ik op wachten, maar het boek staat al wel op mijn TBR! Zin in!

10 Truths and a Dare – Ashley Elston (mei)
Dit boek verschijnt tegelijk met de Nederlands vertaling, yay! Aangezien ik enorm heb genoten van 10 blind dates (in het Nederlands) ga ik daarom ook lekker voor de vertaling. Het boek past echter lekker in dit rijtje, dus vandaar!

One Last Stop – Casey McQuiston (mei)
Een nieuw boek van de auteur van Rood, wit en koningsblauw! De vertaling is al aangekondigd door Zomer & Keuning voor de zomer, dus daar ga ik lekker op wachten. Wel heel veel zin, overigens!

People We Meet on Vacation – Emily Henry (mei)
Ik schreef het hierboven al, maar ik kijk zo enorm uit naar dit boek! Stranddagboek is een van mijn favoriete boeken van 2020, dus de verwachtingen voor een nieuw boek van Emily Henry zijn hoog! De sfeer lijkt een beetje hetzelfde als Stranddagboek, dus ZO.VEEL.ZIN.IN!

Rosaline Palmer Takes the Cake – Alexis Hall (mei)
Mei wordt mooi, jongens, want ook een nieuw boek van Alexis Hall! Boyfriend Material was ook een van mijn favorieten van vorig jaar en gelukkig gaat Zomer & Keuning dit boek vertalen (vertaling verschijnt in april). Hoewel ik verwacht dat Z&K ook dit boek (ooit) naar NL gaat halen, ga ik daar niet op wachten. Dit boek heb ik zelfs al gepre-orderd, haha!

The Soulmate Equation – Christina Lauren (mei)
Christina Lauren zijn mijn autobuy auteurs, dus hun nieuwste boek gaat ook zeker in de pre-order! Natuurlijk hoop ik dat Xander de andere boeken van deze auteurs naar Nederland gaan halen, maar daar wacht ik bij deze auteurs niet op. Hun andere recente boeken staan ook allemaal al in het Engels in de kast, dus daar hoort deze natuurlijk ook bij!

Isn’t It Bromantic – Lyssa Kay Adams (juli)
Ik moet het derde deel nog lezen, maar alsnog staat dit vierde deel in deze hilarische serie al op mijn TBR! Deze boeken zijn hilarisch, romantisch en simpelweg mustreads. Hoge verwachtingen, dus!

Scoring with Him – Lauren Blakely (juli)
Yes, een nieuwe M/M romance van Lauren Blakely! Dit wordt haar 3e M/M romance en na haar eerste boek in dit subgenre was ik al overtuigd. Zoveel zin in, dat snap je!

If the Shoes Fits – Julie Murphy (augustus)
Dit boek staat niet superhoog op mijn lijstje, maar ik ben er wel benieuwd naar. Misschien gaat Uitgeverij Moon deze wel vertalen! In ieder geval zijn de boeken van Julie Murphy heerlijk om te lezen en ook lekker divers.

The Heart Principle – Helen Hoang (augustus)
Het laatste boek op deze lijst is het derde deel in The Kiss Quotient serie van Helen Hoang. Ik heb het eerste deel Zoen me tot ik zwicht jaren geleden met veel plezier gelezen. Ik heb al die tijd gewacht totdat THB de rest van de serie zou vertalen, maar dat is niet gebeurd. Daarom ga ik lekker verder in het Engels. Tot augustus heb ik dus ruim de tijd om The Bride Test te lezen!

Zo, een behoorlijke lijst vol (hopelijk) toffe boeken! Naar welk boek kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.