Rood, wit & koningsblauw – Casey McQuiston

Een van mijn favoriete boeken van vorig jaar was Red, White & Royal Blue en ik hoopte vanaf het moment dat ik dit boek opensloeg al dat ‘ie vertaald zou worden (want ook Nederlandse lezers verdienen dit boek). Zomer & Keuning heeft deze gebeden gehoord, want sinds deze week ligt de vertaling in de winkels. Ik doe mee aan de blogtour en vandaag lees je mijn mening over dit (spoiler: fantastische) boek!

Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Dit boek is echt pure perfectie, ik kan eigenlijk niets anders zeggen. Dus, einde recensie? Just kidding, maar eigenlijk kan ik alleen maar van de daken schreeuwen dat je dit boek moet lezen. Want kom op, is er iets beter dan dat de First Son of the United States en de prins van het Verenigd Koninkrijk voor elkaar vallen? Dit boek maakt mijn hart een stukje groter en de wereld echt een stukje mooier. Het boek staat bomvol diversiteit, de leukste en grappigste mailgesprekken en emoties tot de max. Had ik al gezegd dat je dit boek wilt lezen?

Zoals ik al schreef heb ik het boek in het Engels gelezen en nu ook in het Nederlands. Hierbij kan ik dus daadwerkelijk iets zinnigs zeggen over de vertaling en die is echt heel goed. De schrijfstijl van Casey McQuiston is best bijzonder en laat je niet bepaald door het boek heen vliegen. Dat had ik bij de Engelse en ook wel bij de Nederlandse. Desondanks is het boek wel moeilijk om weg te leggen en het zorgt ervoor dat je alles goed meemaakt en alles nog beter in je op kan nemen. Op de een of andere manier lopen de zinnen heel anders dan ik gewend ben, maar dat geeft ook wel weer een bepaalde charme.

Ik heb eigenlijk geen minpunten voor dit boek, maar het enige wat ik een beetje jammer vind is dat je het boek enkel uit het perspectief van Alex leest. Ik hou van boeken waarbij er wordt afgewisseld tussen perspectieven, want ik wil beide personages heel goed leren kennen. Aan de andere kant zorgt de afwezigheid van Henry’s perspectief ook wel weer voor bepaalde spanning en mysterie en je leert hem juist enkel vanuit Alex kennen en dat had ook wel iets. Na het dichtslaan moet ik toegeven dat het een goede keuze is geweest, dus misschien moet de auteur ook maar het boek een keer vanuit Henry schrijven, zullen we daarvoor lobby’en? 😉

Goed, genoeg gefangirld lijkt me? Ik kan echt niet anders zeggen dan: LEES. DIT. BOEK. Dit boek is wederom een favoriet van dit jaar, want zoveel liefde voor Henry en Alex! Wanneer komt de verfilming?

Stond dit boek al op jouw TBR? (ZEG JA!)

(Goed, hyperstatus gaat nu officieel uit).

Liefs,
Marleen

Titel: Rood, wit & koningsblauw ♥ Auteur: Casey McQuiston ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 415 ♥ ISBN: 9789020538212 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Natuurlijk stond dit boek al op mijn TBR 😉 Door jouw recensie wil ik nu zelfs het boek aanschaffen ipv wachten op de bibliotheek. Ik wil deze zooo graag lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.