De laatste halte – Casey McQuiston

Vorig jaar werd Rood, wit en koningsblauw (de vertaling, want het origineel had ik in 2019 al gelezen) een van mijn favoriete boeken. Sinds dat moment was ik nieuwsgierig naar een nieuw boek van deze auteur en Casey McQuiston is nu terug! De flaptekst van De laatste halte beloofde al dat dit een compleet ander boek zou worden, maar ik was alsnog heel erg benieuwd. Lees je mee met mijn recensie?

De cynische August verhuist naar New York. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.

Aan de ene kant is dit een compleet ander boek dan McQuistons debuut, maar aan de andere kant zag ik ook veel overeenkomsten. Zo is hoofdpersoon August ook niet zo’n übervrolijk persoon, zij is wat cynischer, net zoals Alex in RWKB. Daarnaast is de stijl in dit boek ook vrij bijzonder, waardoor dit geen boek is dat je even tussendoor snel wilt lezen. Maar ook ondanks deze stijl vond ik het boek – vooral na circa 40% – moeilijk weg te leggen. Ik had tijdens het lezen echt compleet geen idee hoe het boek zou eindigen en dat vond ik echt tof.

Wel moet ik zeggen dat het hele gebeuren – het soort tijdreizen en iets wat onmogelijk lijkt – niet helemaal mijn ding is. Ja, ik vond het tof om te lezen en de manier waarop de auteur dit bijzonder verhaal van August en Jane op papier heeft gezet is fijn, maar het onderwerp an sich is gewoon niet mijn kopje thee. Het zorgde niet perse voor minder leesplezier, maar door het onderwerp kan het bijvoorbeeld niet tippen aan mijn ultieme favoriet Rood, wit en koningsblauw.

Weet ik veel. Alsof mijn hart elk moment uit mijn kont kan springen en me naar de kern van de aarde kan slingeren. Zoiets.

Wat dit boek wel enorm heeft is de hoeveelheid liefde. Dit boek ademt acceptatie en liefde en daar wilde ik me compleet in onderdompelen. Ik vind het zo mooi hoe de auteur inclusiviteit op papier heeft gezet. Het is niet de vraag of bepaalde dingen geaccepteerd worden, het is gewoon zo. Iedereen komt aan bod, iedereen mag er zijn (zoals het uiteraard hoort) en dat laat dit boek enorm goed zien. Alleen daarom zou je dit boek al moeten lezen. Zo fijn dat Z&K dit soort boeken vertaald en uitgeeft!

Zoals je kunt lezen heeft dit boek Rood, wit en koningsblauw niet kunnen overtreffen, maar ik ben ook zeker niet teleurgesteld. Dit boek is voor iedereen die op zoek is naar meer acceptatie, meer liefde, in deze soms best grijze en donkere wereld. Iedereen, toch?

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Maar ken je dat gevoel dat je ‘s ochtends wakker wordt en iemand hebt om aan te denken? Iets om op te hopen? Dat is goed. Zelfs als het rot voelt.

Titel: De laatste halte ♥ Auteur: Casey McQuiston ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 412 ♥ ISBN: 9789020542585 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.