Mijn favoriete flirt – Christina Lauren

Christina Lauren is een van mijn favoriete auteurs in het romance genre en er zijn al een aantal boeken van deze dames vertaald. De afgelopen twee jaar bleven de vertalingen echter uit, totdat eind november opeens de vertaling van My Favorite Half Night Stand (e-book only) te verkrijgen was. Ik las het boek vrijwel direct en vandaag lees je mijn recensie!

Millie Morris werkt als professor aan de universiteit van Santa Barbara, op de afdeling criminologie. Ze is expert op het gebied van vrouwelijke seriemoordenaars, goed in het maken van ontwijkende grappen en slecht in het praten over haar gevoelens. En, net als haar vier mannelijke vrienden en collega-professoren is ze permanent single. Totdat ze met haar beste vriend Reid stiekem de meest opwindende nacht van haar leven beleeft… Maar al snel daarna besluiten ze toch dat hun vriendschap beter platonisch kan blijven en ze de liefde beter online kunnen zoeken.

Online dating is niet voor watjes. Terwijl de mannen overspoeld raken met goede matches en potentiële dates, krijgt Millie alleen maar dickpics of reacties van akelige mannen. Daarom creëert ze Catherine: een fictief profiel waarmee ze persoonlijker kan zijn dan ze zelf is. Al snel komen Catherine en Reid in contact en raken ze bevriend. Millie moet kiezen: haar angst voor intimiteit onder ogen komen, of het risico lopen dat ze haar beste vriend voor altijd kwijtraakt…

De boeken van Christina Lauren kenmerken zich altijd door een hoge dosis schattigheid en veel ongemakkelijke momenten. Wat dat betreft past Mijn favoriete flirt daar perfect bij. Dit boek is echt het toppunt van lief, schattig en enorm ongemakkelijk. De hoofdpersonen en hun drie vrienden zijn lekker nerdy, een tikkeltje te slim en weten de helft van de tijd niet wat ze buiten de campus moeten doen. De vriendengroep en personages zijn zo heerlijk en passen perfect bij elkaar en zorgen voor continu veel leesplezier.

Maar… het is niet mijn favoriete read van CLo. Eigenlijk verre van. Hoewel ik het boek nog steeds vier sterren heb gegeven –  want vermakelijk is íe absoluut –  is dit denk ik wel een van de minste boeken van dit duo. Ik vond alles namelijk niet even geloofwaardig. Het verhaal draait voornamelijk om de flirts tussen Reid en Millie via de datingapp, maar die vond ik heel erg ongeloofwaardig overkomen. Reid chat met Catherine – eigenlijk dus met Millie – en hij vertelt haar zoveel dingen die je volgens mij nooit aan een wildvreemde vrouw zou vertellen waar je nog meer van zou willen. De gesprekken waardoor vrij nep en vlak, terwijl hier zoveel uitgehaald had kunnen worden.

Maar verder is dit boek gewoon een heerlijk boek om te lezen. Het is relatief dun, dus je vliegt er doorheen. De humor en de onderlinge chemie van eigenlijk alle personages kloppen gewoon, precies zoals we gewend zijn van CLo. Ik ben heel blij dat Xander toch heeft besloten om een ‘nieuw’ boek van Christina Lauren te vertalen, want er zijn nog zoveel boeken van deze auteurs die nog niet vertaald zijn! Ik hoop dus ook echt dat Xander die ook nog gaat vertalen!

Wat een feestje dat er een nieuw boek voor de Nederlandse lezers van Christina Lauren beschikbaar is gekomen. Als je hebt genoten van de eerdere boeken van dit duo, dan ga je ook zeker genieten van deze romance. Het is niet mijn favoriet, maar ik heb absoluut genoten!

Wat is jouw favoriete boek van deze auteurs?

Liefs,
Marleen

NB. Dit boek is te lezen met Kobo Plus!

Titel: Mijn favoriete flirt ♥ Auteur: Christina Lauren ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 203 ♥ ISBN: 9789401614382 (ebook only) ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.