Reading challenge 2017 – Update #2

Wauw, wat gaat de tijd toch snel (#cliché)! We zitten alweer halverwege juli en de eerste helft van het jaar zit er op! Tijd om eventjes terug te blikken hoeveel boeken ik in april, mei en juni heb gelezen en hoever nik sta met mijn reading challenges. In januari nam ik mij namelijk voor om 120 boeken te lezen, om 25 challenges te volbrengen en om 41 boeken uit mijn eigen kast te lezen. Lees je mee hoe dat gaat? 

Ben je benieuwd naar mijn eerste update? Die vind je hier

Hebban/Goodreads Reading Challenge 2017
Zoals je bij mijn doelen en hierboven kunt lezen nam ik me voor om 120 boeken te lezen dit jaar. Dat resulteerde er in dat ik op 30 juni op 60 boeken zou moeten zitten. Nou, ik kan je zeggen: dat is gelukt! Op 1 juli stond mijn reading challenge zelfs op 63 boeken! Ik hoop in de vakantie ook een enorme sprong te maken met mijn challenge, want ik heb tenslotte mijn ereader volgegooid. Benieuwd welke boeken ik allemaal wil gaan lezen in Thailand? Dat lees je hier

Benieuwd welke boeken ik allemaal heb gelezen de afgelopen maanden? Op Hebban en Goodreads vind je een handig overzichtje van alle gelezen boeken.

Hebban organiseert dit jaar ook een landenchallenge, maar daar doe ik niet aan mee. Ik heb echt niet bijgehouden in welke landen ik ben ‘geweest’. De meeste boeken spelen zich af in de Verenigde Staten, dus echt een wereldreis zal het niet gaan worden, ha!

Mijn eigen reading challenge
In de vorige update kon je lezen dat ik deze challenge samen met mijn vriendin deed. Zij doet inmiddels niet meer mee, maar ik ben nog steeds van plan om deze te volbrengen! In de eerste drie maanden van 2017 had ik 6 opdrachten volbracht. In april, mei en juni las ik de volgende boeken die bij de challenge pasten:

  • A book about a culture you’re unfamiliar with: Hierbij las ik The hate u give van Angie Thomas, waarvan de recensie vorige week online verscheen. Tijdens het lezen ervoer ik dat ik – tot best wel grote schaamte – erg weinig weet van ongelijkheid en discriminatie in de VS.
  • A book by an autohor who uses a pseudonym: Ik ontving een digitaal recensie-exemplaar van Zomer dat geschreven is door Lis Lucassen, een pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra.
  • A book set in two different time periodes: samen met een aantal dames van WLFG las ik De geheimzinnige tuin van Sarah Jio, een boek dat we ontvingen tijdens het Best of Romance event van Boekerij. Het boek wordt afgewisseld met twee periodes, nu en vlak voor de Tweede Wereldoorlog.
  • A book that’s published in 2017: Dit kan natuurlijk niet anders dan Hof van vleugels en verwoesting van Sarah J. Maas zijn! Het origineel verscheen begin mei en de Nederlandse vertaling lag eind mei in de winkels!
  • A book told from a guy’s point of view: Hierbij koos ik voor Het jaar na jou van Mike Gayle. Het boek is zelfs geschreven door een man en wordt afgewisseld tussen de perspectieven van weduwnaar Tom en zijn schoonmoeder Linda (een beetje valsspelen dus).
  • A book with an animal on the cover: Op de achterkant van Helemaal het einde van Lisette Jonkman staat een echte koe! Perfect toch?
  • The first book in a series you haven’t read before: Dit boek las ik stiekem al in het begin van het jaar, maar ik heb ‘m pas later toegevoegd. Ik las namelijk Silber, het eerste boek der dromen van Kerstin Gier. Deze serie had ik nog niet eerder gelezen en dit is het eerste deel. Intussen heb ik deel 2 en 3 ook toegevoegd aan mijn kast dus die hoop ik ook snel te lezen.

Op dit moment heb ik 13 van de 25 opdrachten volbracht dus ik ben mooi op schema. Ik heb een aantal boeken in mijn hoofd die ik nog lezen die bij de andere 12 passen, dus het moet goed komen!

Shelf control challenge
Goed, bij de eerste update ging deze challenge rampzalig. Ik las 6 boeken uit eigen kast. En shit, ik durf het bijna niet te zeggen. Het is tot nu toe bij die 6 gebleven! MAAR! In september organiseren wij bij WLFG een lees-uit-eigen-kast maand waarbij je alleen maar boeken uit je eigen kast mag lezen EN geen andere boeken mag kopen. Daar ga ik me zeker aan houden en hoop in die maand in ieder geval 6 boeken van deze lijst af te strepen en ik hoop vakantie ook wat boeken uit te lezen. Hopelijk kan ik bij de volgende update (begin oktober) wel zeggen dat ik wat boeken heb kunnen lezen voor de Shelf Control Challenge, ha!

Extra challenge: Blossom Books Reading Challenge 2017
In samenwerking met Hebban organiseert Blossom Books dit jaar een reading challenge waarbij ze om de maand een boek uit hun fonds selecteren. Meer informatie vind je hier. Het eerste boek was Cinder en dat boek heb ik al gelezen. Het maart/april boek is De voordelen van een onbeantwoorde liefde en die heb ik ook al gelezen (de recensie verschijnt later deze maand). Voor juni/juli hebben ze gekozen voor Aristoteles en Dante en dat boek staat op mijn To Buy-lijstje voor augustus, dus dit gaat heel erg goed! ♥ Ik ben ook erg benieuwd welke andere boeken ze nog gaan kiezen!

Afgezien van de Shelf control challenge gaan mijn reading challenges behoorlijk goed! Ik loop lekker op schema en heb al heel wat mooie en toffe boeken gelezen (en gerecenseerd) de afgelopen zes maanden. #Happybookwurm

Hoe gaat het met jouw reading challenge(s)?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.