Reading Challenge 2017 – Mijn doelen

Bij een nieuw jaar hoort een nieuwe reading challenge. Net als vorig jaar heb ik mijzelf een doel gesteld hoeveel boeken ik dit jaar wil lezen. Vorig jaar was mijn doel 100 boeken en ik ging er ruim overheen met een resultaat van 116 gelezen boeken. Zoals je hier kunt lezen deed ik ook een eigen ‘reading challenge’ van 30 opdrachtjes, die ik helaas net niet helemaal heb afgerond. Afgelopen week begon een nieuw jaar, dus 365 dagen om nieuwe boeken te lezen en heel wat challenges te volbrengen! 

De ‘standaard’ reading challenge
Vorig jaar was mijn doel 100 boeken. Ik las uiteindelijk 116 boeken, maar dit hadden er eigenlijk wel meer kunnen zijn. Daarom wil ik mijzelf in 2017 extra gaan uitdagen door een challenge te doen van 120 boeken. Ik weet niet wat 2017 gaat brengen en ik weet ook nog niet helemaal welke opleiding ik in september wil gaan doen, dus het is allemaal nog onzeker of 120 ook daadwerkelijk gaat lukken. We gaan het zien, maar een uitdaging is altijd leuk!

Net als vorig jaar doe ik mee aan de Goodreads Reading Challenge en de Hebban Reading Challenge. Op beide platforms heb ik mijn doel op 120 gesteld. Op beide websites kun je makkelijk je gelezen boeken aanvinken en dus ook gemakkelijk bijhouden hoe je ervoor staat. Ik houd mijn voortgang, zoals altijd, ook nog bij op papier in mijn fijne bookjournals.

Extra challenge van Hebban
Vorig jaar hield Hebban een extra reading challenge met 50 categorieën waardoor je extra inspiratie kreeg om meer te gaan lezen. Ik heb zelf niet mee gedaan aan deze challenge, maar ik heb wel een aantal categorieën overgenomen voor mijn eigen challenge.

Dit jaar heeft Hebban iets nieuws. Lees de wereld rond met de Hebban Reading Challenge. De bedoeling is om zoveel mogelijk boeken te lezen uit heel veel landen in de wereld. Bijvoorbeeld een roman uit Italië en een thriller uit Noorwegen. Omdat ik tot ‘the inner circle’ hoor (grapje ;)) van Hebban kreeg ik een ontzettend leuk pakketje van Hebban, vlak voor kerst. Ik kreeg een leuk paspoort waar ik verschillende landen afstempelen en er is zelfs ruimte voor aantekeningen en eigen keuze. Ook zaten er 6 kaarten met minichallenges bij. Zo heeft Hebban 8 klassiekers in een nieuw jasje opgeschreven en 8 Gouden strop klassiekers.

Ik weet niet in hoeverre ik actief mee ga doen met landenchallenge en minichallenges, want er zijn genoeg andere boeken die ik wil lezen. Wel vind ik het ontzettend leuk dat Hebban op een nieuwe en originele manier mensen probeert aan te zetten tot meer lezen. Je kunt ook zelf je eigen minichallenge samenstellen. Hier lees je meer informatie.

Mijn eigen reading challenge
Net als vorig jaar heb ik mezelf weer wat opdrachtjes/categorieën gegeven waarin ik boeken wil lezen. In 2016 had ik mezelf 30 opdrachten gegeven waaraan een aantal van mijn gelezen boeken aan moest voldoen. Zo las ik bijvoorbeeld een boek met een nummer in de titel, een boek dat geschreven was door iemand onder de 30 jaar en een complete trilogie. Dit jaar doe ik het echter niet in mijn eentje, maar samen met mijn beste vriendin. We hebben pinterest en andere leuke websites afgeplozen voor leuke opdrachten en we hebben 25 categoriëen verzameld. Ik maakte een leuke afbeelding die we eventueel als achtergrond op onze telefoon kunnen zetten ter motivatie. Je vind ‘m hieronder.

Wil je deze reading challenge ook zelf doen? Dat mag, vinden we leuk! Je kunt de afbeelding hier op Pinterest downloaden. Hou je ons dan ook de op de hoogte van je voortgang?

TBR Shelf Control Challenge 2017 van Kwante in Wonderland
Op de blog van Kwante vond ik vorige maand een hele bijzondere, en vooral handige challange. Met deze challenge wil ze haar TBR in 2017 laten slinken. Ik vind dit een ontzettend goed idee en wil dit ook gaan doen. Ik heb een hele berg ongelezen boeken in mijn kast staan en ook op mijn e-reader staan een aantal paraltjes die nog gelezen willen worden.

Ik heb een lijstje gemaakt met de hoeveelheid boeken die ik totaal in mijn kast heb staan (279) en hoeveel daarvan ongelezen zijn (75). Daarnaast heb ik nog zo’n 20 ongelezen boeken op mijn ereader staan. Ik heb een lijstje gemaakt met boeken die ik dit jaar sowieso wil lezen. Dit zijn er uiteindelijk 41 geworden, namelijk deze:

 1. Oog om oog – Buddy Tegenbosch
 2. Weg van jou – Emily Hainsworth
 3. Siren – Kiera Cass
 4. Het Zwarte hart – Stephanie Garber
 5. The Cage – Meghan Shepherd
 6. Vuur & As – Sabaa Tahir
 7. Rebel – Julie Kagawa
 8. Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray
 9. Godinnentest – Aimee Carter
 10. List en leugens – Leigh Bardugo
 11. Ik geef je de zon – Jandy Nelson
 12. Silber – Kersten Gier
 13. Dans met mij – Jojo Moyes
 14. Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella
 15. De verwarde cavia – Paulien Cornelisse
 16. New York in 40 dates – Diana Albrink
 17. Running like a girl – Alexandra Heminsley
 18. Nooit meer te druk – Tony Crabbe
 19. Ik zal je vinden – Monica Hesse
 20. Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman
 21. Rosie zegt ja – Dawn French
 22. De Rosie effect – Graeme Simsion
 23. Schitterende ruïnes – Jess Walter
 24. Verstrikt – Eveline Karman
 25. Ik ben de nacht – Ethan Cross
 26. Ik een donker donker bos – Ruth Ware
 27. Mooie meisjes – Karin Slaugther
 28. Disclaimer – Renee Knight
 29. Elke dag maandag – Jessica Brody
 30. Harteloos – Marissa Meyer
 31. Rebel – Amy Tintera
 32. Zonder jou – Chantal van Gastel
 33. Moderne romantiek – Aziz Ansari
 34. Duizend hoog – Katherine McGee
 35. Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen
 36. Steenkoud – Jennifer L. Armentrout
 37. Schuld – Lauren Kate
 38. Piep zei de muis – M.J. Alridge
 39. Ik reis alleen – Samuel Bjork
 40. Gevangene – Aimee Carter
 41. Geek Girl 4 – Holly Smale

Natuurlijk komen er dit jaar weer heel wat nieuwe pareltjes bij, dus ik hoop dat ik het grootste gedeelte van deze stapel dit jaar kan lezen. Zo slinkt mijn TBR in ieder geval een beetje. Nog een ander voornemen is dat ik gelijk een boek wil lezen zodra ik het gekocht heb. Zo groeit mijn stapel met ongelezen boeken niet meer en kan ik gelijk genieten van mijn nieuwe aankoop!

Heel wat uitdagingen dus, dit jaar! Ik ga mezelf niet forceren, maar zeker wel uitdagen om zoveel mogelijk uitdagingen ook daadwerkelijk te volbrengen! Op verschillende momenten in het jaar zal ik een update geven hoe mijn challenges gaan. Je kunt me natuurlijk altijd volgen op Hebban en Goodreads. Zo ben je altijd up-to-date met mijn voortgang!

Welke reading challenges ben jij dit jaar met jezelf aangegaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

 1. Die mini-challenges van Hebban vind ik heel leuk. Die landenchallenge sla ik over want daar zou ik mezelf helemaal gek mee maken zonder dat het me veel plezier zou brengen. Net als jij wil ik mijn TBR proberen leeg te maken want er liggen nog heel wat boeken te wachten.

  1. Ik vind de minichallenges erg leuk, maar denk niet dat ik er veel boeken van zal lezen. Toch niet helemaal mijn smaak!

 2. Leuke challenges! En heel erg leuk dat je geinspireerd bent door mijn challenge! Het gaat ons vast lukken om die TBR te laten slinken! Ik merk dat het balkje bij mij op de blog me erg motiveert! Ik wil hem gevuld zien haha! 1 down…. a whole lot to go….

   1. 2 down haha! Jij ook heel veel succes! Ik heb nu alweer VVV bonnen die in mijn zak zitten te kriebelen 🙂 ik heb besloten eerst maar eens op 10 te komen bij mijn challenge en dan mag ik wat kopen!

    1. Ik heb mezelf voorgenomen om in januari geen boeken te kopen en eerst wat boeken te lezen die ik al heb! Hopelijk gaat het lukken, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.