List & leugens – Leigh Bardugo

Een van de boeken die ik ECHT wilde lezen dit jaar (maar ja, dat zei ik ook al twee jaar eerder) was List & leugens. Beide boeken van deze duologie in de wereld van Schim & schaduw stonden al jaren ongelezen in de kast en ik vond echt dat hier verandering in moest komen. Een paar weken geleden was het EINDELIJK zo ver en vandaag lees je mijn recensie!

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje… Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen. Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Waarom heeft het zo lang geduurd? Ik snap er echt niets van, haha! Want dit boek is echt tof! Jaren geleden las ik de Schim & schaduw trilogie en in diezelfde tijd voegde ik ook de twee boeken uit de Kraaien-duologie toe aan mijn kast. Maar waarschijnlijk zorgde de grote hoeveelheid pagina’s ervoor dat ik dit boek steeds maar weer niet oppakte. Maar ondanks de vele pagina’s blijft het continu spannend, heel knap!

Ik heb vorig jaar – net als met heel veel anderen haha – de serie op Netflix gekeken. Wat ik heel tof vind is dat de serie echt veel overeen komt. Veel elementen zijn in de serie gebleven. Ik vond het ook wel leuk dat ik nu echt een beeld had van de personages. Daar hou ik normaal gesproken niet zo van, maar de personages zijn zo goed gecast, dat het in dit geval alleen maar voor meer leesplezier zorgde.

De schrijfstijl is zo beeldend en levendig, echt om verslaafd aan te raken. Ik snap helemaal dat dit echt een populaire auteur is en – nogmaals – ik schaam me bijna dat het zo lang heeft geduurd dat ik dit boek heb opgepakt. Want ik kan hier eigenlijk heel kort over zijn, want deze serie is gewoon echt het lezen waard. Dus, als je nog niet bent begonnen in deze – oké, toegegeven, best lange serie – doe het!

Beetje late to the party, maar ik ben dus fan. Nu nog even tijd vinden om Kraai & koninkrijk te lezen.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: List & leugens ♥ Auteur: Leigh Bardugo ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 538 ♥ ISBN: 9789020679847 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.