My Favoritez #1: Book Journals

Onder het kopje About me en in mijn allereerste blog kon je mij al een beetje leren kennen, maar in My Favoritez deel ik af en toe iets over mij. Dingen die ik leuk vind, guilty pleasures, of andere dingen die iets over mij zeggen. Ik begin met een van mijn favoriete dingen: Book Journals! 

Mijn eerste Book Journal kocht ik drieënhalf jaar geleden bij Harrods in London. In eerste instantie dacht ik het boekje zelden tot nooit zou gebruiken, omdat ik nooit echt goed ben geweest in dagboeken. Maar sinds ik het boekje heb gekocht, heb ik elk boek dat ik heb gelezen opgeschreven. Vanaf februari 2012 heb ik vijf Journals versleten en ben ik halverwege mijn zesde. Helaas verkocht het merk (Paperchase) de Book Journals niet meer, snik! In Nederland kon ik ze ook bij de Bijenkorf kopen, maar sinds de laatste keer hadden ze daar de Book Journals van Paperchase niet meer. Ook online waren ze niet meer te verkrijgen, helaas. Ik ging op zoek naar een nieuw merk en vond notitieboekjes van Peter Pauper Press. Ik kocht er een en sinds het begin van dit jaar en maak deze vol tot aan december.bookjournals 2

Maar wat is een Book Journal nou eigenlijk? De Journals van de Paperchase zijn langwerpig waar je boeken in kunt opschrijven die je hebt gelezen, die je wilt lezen en die je (uit)geleend hebt. Alleen in mijn eerste journal schreef ik de boeken die ik wilde lezen en boeken die ik heb (uit)geleend. Maar de zogenoemde reviews ben ik wel stipt bij blijven houden. Ik schrijf de titel (ook de originele, mocht dat van toepassing zijn), de auteur, de eventuele serie, van en tot wanneer ik het boek heb gelezen en een korte samenvatting of wat ik van het boek vond. In mijn nieuwste boekje staan deze informatie allemaal niet, dus schrijf ik het er zelf bij!Bookjournals 1

De Book Journals zijn een soort dagboeken voor mij en ik vind het geweldig om bij te houden welke boeken ik heb gelezen. Ik hou het ook al een tijdje bij op Goodreads, en op Hebban (je kunt mij daar ook volgen!), maar het blijft het leukst om het gewoon op papier op te schrijven! Ook vind ik het leuk om er allerlei leuke dingen bij te plakken, zoals grappige stickers, bonnetjes van gekochte boeken of verkleinde boekenlijsten.

Heb jij ook een Book Journal of ken je ze? Hoe houdt jij je gelezen boeken bij?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.