Cress – Marissa Meyer

Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete YA-serie is, roep ik altijd steevast de Hof van doorns en rozen-serie van Sarah J. Maas. Die serie is ook gewoon fantastisch. Echter denk ik dat ik vanaf nu mijn mening een beetje moet herzien, want The Lunar Cronicles van Marissa Meyer komt heel heel erg in de buurt! De eerste boeken, Cinder en Scarlet, waren heel erg tof, maar Cress gaat nog een stapje verder. Lees snel verder voor mijn recensie van het derde deel!

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders…
Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Cress, Scarlet en Cinder hadden misschien niet gedacht dat ze ooit de wereld zouden moeten redden, maar het lot van de Aarde ligt nu toch echt in hun handen.

Zoals ik in recensies van de eerdere delen schreef heeft Marissa Meyer een heel erg fijne schrijfstijl. De boeken, ondanks de dikte, lezen als een tv-serie of film. Je wilt gewoon niet stoppen met lezen en kunt het boek pas wegleggen als het uit is. Het is zo beeldend beschreven dat je je helemaal in een ruimteschip waant of in het Oosterse keizerrijk. De verschillende perspectieven worden veel afgewisseld waardoor je niets mist en een fijn kijkje krijgt in alle hoofden en zo het verhaal op een extra manier beleeft.

De verhalen in de serie zijn allemaal gebaseerd op sprookjes, maar het zijn absoluut geen directe hervertellingen. Cinder, Scarlet en Cress zijn allemaal personages op zich en hebben allemaal hun eigen kenmerken en eigenaardigheden. Toch heeft Meyer op een slimme en op het eerste gezicht onopvallende manier allerlei aspecten van de sprookjes er in verwerkt. Ik had na het dichtslaan van Cress nog allerlei ‘o-ja’ momentjes. Ontzettend tof!

Wat ook een enorm pluspunt is dat je alle personages weer ziet. De verhalen volgen elkaar op en in elk deel zie en beleef je het verhaal vanuit alle personages. Ik vond het erg tof om niet alleen vanuit Cress te lezen, maar avonturen vanuit Cinder en Scarlet te beleven. Na drie delen kan ik dan ook zeker niet zeggen wie mijn favoriet is! 😉

The Lunar Cronicles is een serie die je echt moet lezen, ook als je niet zo’n fan bent van fantasy. De personages zijn gewoon zo goed uitgewerkt en de werelden zitten zo goed in elkaar dat er niets anders dan van kunt houden.

Ben jij al begonnen in The Lunar Cronicles?

Liefs,
Marleen

Titel: Cress ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 568 ♥ ISBN: 9789020678925 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.