Een onverwachte wending – Lauren Kate

Een hele tijd geleden kwam ik het boek By Any Other Name tegen in de boekhandel. De cover trok me gelijk en de flaptekst had me ook gelijk enthousiast. Het boek belandde op mijn never ending TBR, maar ik was ‘m ook al weer een beetje vergeten. Totdat Best of YA aankondigde dit boek te gaan vertalen, zo leuk! Ik mocht een recensie-exemplaar ontvangen en je leest vandaag mijn recensie!

Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven.

Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Dit boek was echt nog leuker dan ik had verwacht! Ik was natuurlijk nieuwsgierig, maar het is alweer jaren geleden dat Lauren Kate een boek heeft geschreven en dan ook nog een romance én de reacties die ik had gelezen waren niet heel enthousiast. Maar mijn verwachtingen zijn absoluut overtroffen! Dit boek is precies zoals een lieve, schattige romance moet zijn. Er zit genoeg vaart in en voor mij had dit boek nog prima 50 bladzijdes langer mogen zijn.

Boeken over boeken, de uitgeverswereld of schrijvers vind ik fantastisch. Denk bijvoorbeeld aan Stranddagboek en Book Lovers van Emily Henry of The Roughest Draft. Dit boek past perfect in dat rijtje en is weer een heerlijke bevestiging waarom boekenliefhebber zijn zo geweldig is. Hoewel het verhaal an sich misschien niet heel origineel is, voelt het geen enkele saai of als hetzelfde. Het is vooral enorm vermakelijk en echt perfect om onder een dekentje te lezen en jezelf helemaal onder te dompelen.

Het enige waar ik een beetje tegenaan liep was de snelheid van sommige gebeurtenissen. Ik kan hier niet al teveel over zeggen zonder te spoilen, maar hoofdpersoon Lanie stapt over sommige dingen best snel heen, wat net niet helemaal lekker uit de verf komt. Het is niet heel storend, maar zoals ik hierboven al schreef: dit boek had – vooral om deze reden – echt wel 50 pagina’s langer mogen zijn.

Ik ben absoluut niet teleurgesteld. Dit is echt een romance die je in één zit wil verslinden. Pak je dekentje, thee en chocola er maar vast bij, enjoy!

Heb jij wel eens een boek van Lauren Kate gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een onverwachte wending ♥ Auteur: Lauren Kate ♥ Uitgeverij: Best 0f YA
Aantal pagina’s: 254 ♥ ISBN: 9789000385751 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.