Een vorstelijk aanbod – Julia Quinn

Door alle perikelen rondom het Corona-virus is het wel fijn om een goede aanrader te hebben om te lezen. Afgelopen weekend las ik zo’n boek, namelijk Een vorstelijk aanbod. Het is het derde deel in de Bridgerton-serie en Julia Quinn wordt terecht de moderne Jane Austen genoemd. Ik kan enorm genieten en alles even om me heen vergeten als ik haar boeken lees en dat gun ik jou ook! Lees snel verder voor mijn recensie!

Sophie Beckett had niet durven dromen dat ze ooit zou binnenkomen op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals. Laat staan dat ze daar haar droomprins zou ontmoeten. Hoewel ze de dochter van een graaf is, wordt Sophie door haar afschuwelijke stiefmoeder als een bediende behandeld. Maar nu, zwierend in de sterke armen van de hartverscheurend knappe Benedict Bridgerton, voelt ze zich net een prinses. Helaas weet ze maar al te goed dat de betovering verbroken zal zijn zodra de klok middernacht slaat. Kan ze Benedict voor zich winnen voor het te laat is?

Net als de twee voorgaande delen is dit boek een enorme Guilty pleasure, maar geloof me, die hebben we nodig. Boekerij vertaalt de boeken op een lekker tempo en het derde deel ligt met Een vorstelijk aanbod alweer in de winkels! In dit deel staat de tweede zoon Benedict centraal en ik vond hem fantastisch! Julia Quinn krijgt het elke keer weer voor elkaar om een nieuwe broer of zus neer te zetten met eigen karaktertrekken en kenmerken. Het is niet perse ongelofelijk origineel, maar heel erg vermakelijk!

Als je de flaptekst leest krijg je heel erg het idee van Assepoester en daar lijkt het verhaal ook wel een beetje op (ik zat gelijk helemaal in die sfeer, want ik keek in datzelfde weekend Cinderella op Disney+ en las ook Stiefzuis). Hoewel je er veel kenmerken van het beroemde sprookjes in terugziet, is het tegelijkertijd ook een heel eigen verhaal. Zo lijkt het begin veel op het sprookje, maar daarna slaat Quinn een compleet andere weg in en laat ze ons het verhaal van Benedict en Sophie beleven.

Hoewel ik enorm uitkeek naar het derde deel was ik een beetje bang dat het allemaal een beetje hetzelfde zou worden. Hierna komen nog 5 boeken uit in de serie en daarnaast verschijnt in het najaar ook een Netflix-serie over de familie Bridgerton (can’t wait!!). Hartstikke leuk natuurlijk, maar in hoeverre blijft het allemaal nieuw en relatief origineel? Ik vond in eider geval dat in het derde deel, Een vorstelijk aanbod, voldoende nieuwe en originele stukken waren gestopt om het nog steeds heerlijk verslavend te houden. Yes, kom maar door met deel 4!

Ik ben echt mega fan en raad je deze serie sowieso van harte aan. Maar nu, in deze rare en gekke tijden, is dit helemaal een serie om te verslinden. In principe zijn de boeken apart van elkaar te lezen, maar het is wel het leukst om ze op volgorde te lezen (en dat is sowieso geen straf). Een fijne quilty pleasure die je niet weg kunt leggen, you wan’t this!

Ben jij al begonnen in deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Een vorstelijk aanbod ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 446 ♥ ISBN: 9789022586884 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.