Tokio voor altijd – Emiko Jean

Ik heb enorm uitgekeken naarTokio voor altijd van Emiko Jean. Ik heb meerdere malen op het punt gestaan om het boek aan te schaffen, maar uiteindelijk mocht ik het exemplaar van Jennifer lenen. Je kunt dus met een gerust hart zeggen dat mijn verwachtingen behoorlijk hogen waren. Vandaag lees je mijn recensie!

Izumi Tanaka heeft nooit echt het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde – het is niet gemakkelijk om Japans-Amerikaanse te zijn in haar kleine, voor het merendeel witte stadje in Noord- Californië. Ze is opgegroeid bij haar single moeder en weet niks af van haar vader. Totdat ze een groot geheim over zijn identiteit ontdekt… Hij is niemand minder dan de kroonprins  van Japan! Wat betekent dat Izzy een prinses is. Izzy voelt zich al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit ‘Amerikaans’ genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze ‘Japans’ genoeg is.

Zal Izumi bezwijken onder het gewicht van de kroon, of zal ze nog lang en gelukkig in haar sprookje kunnen leven?

Tokio voor altijd draait om Izzy die er opeens achter komt dat ze de dochter is van de Japanse kroonprins. Het boek werd vergeleken met The Princess Diaries (jeugdherinneringen!) en die sfeer zit er ook lekker in tijdens het lezen. Het boek staat best wel vol met clichés, maar dit is een van de weinige boeken waarbij de clichés het boek nog leuker maken. De gemene nichtjes, de knappe bodyguard, what else do you need?

Ik vond het een enorm verslavend verhaal en dat het zich afspeelt in Tokio nog toffer. Japan en Tokio hebben mij altijd sowieso wel getrokken, dus kan ik altijd extra genieten van verhalen die zich daar afspelen. De auteur heeft de sfeer perfect neergezet, zelfs ondanks dat je zelf nooit in het paleis zal rondlopen. De mensen, die cultuur, alles spat van het verhaal. Love it!

Was alles geloofwaardig? Nah.. Japans is een van de moeilijkste talen om te leren en ik vond het vrij bijzonder dat Izzy zonder echte kennis van de taal het zo snel (in een relatief korte periode) oppakt. But who cares? Het is gewoon een enorm fijne YA en ik kijk dan ook enorm uit naar het vervolg. Hopelijk wacht Best of YA niet te lang met vertalen zodra deel twee is verschenen.

Mijn verwachtingen zijn absoluut waar gemaakt. Tokio voor altijd is alles wat je zoekt in een fijne YA met een hoog drama gehalte en de nodige clichés. Geloof me, deze wil je lezen!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Tokio voor altijd ♥ Auteur: Emiko Jean ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789000374359 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.