Fijne series en films op Disney+

Ik wil wat keuze hebben als ik iets wil gaan kijken (en toch wil ik altijd iets kijken wat via geen enkele streamingsdienst te zien is #typisch). Daarom heb ik een abonnement op een aantal streamingsdiensten, waaronder Disney+. De laatste tijd kijken we vooral toffe dingetjes via deze dienst, dus ik vond het wel weer eens tijd voor een lijstje tips! Helemaal fijn tijdens deze koude en donkere maanden, toch?

The Fix (serie, 1 seizoen, 10 afleveringen)
Deze serie hebben we deze maand ontdekt, maar we waren gelijk hooked. The Fix draait om een officier van justitie die acht jaar na een spraakmakende zaak opnieuw achter de vrijgesproken moordenaar gaat, omdat er opnieuw een moord is gepleegd. Het is spannend, het is moeilijk om niet de hele serie in één keer te kijken én het einde is echt sterk. Wat wil je nog meer?

Pitch (serie, 1 seizoen, 10 afleveringen)
Deze serie is iets ouder, maar wel een leuke om te kijken. Pitch draait om de eerste vrouwelijke pitcher in de Major League in de VS. De serie heeft een lekker feministisch tintje, zet de baseball wereld goed neer en is gewoon tof om te kijken. Het einde is een beetje jammer, waarschijnlijk is de serie gecanceld terwijl ze nog wel plannen hadden voor een tweede seizoen, maar laat dat je niet weerhouden om deze toch te kijken.

The Falcon and the Winter Soldier (Marvel serie, 1 seizoen, 6 afleveringen)
Marvel obsessed person over here! En dan vooral obsessed met Bucky Barnes (#sorrynotsorry). Alleen om die reden wilde ik deze serie al kijken, maar de serie is ook nog oprecht leuk! Het verhaal is tof (gaat mooi verder waar Endgame is geeindigd) en de onderlinge band tussen Sam Wilson (the Falcon) en Bucky (WS) is gewoon fantastisch. Echt kijken hoor!

Gifted (film)
Een van mijn favoriete films met Chris Evans en tevens best wel een tranentrekker. Dit was denk ik de derde keer dat ik ‘m heb gezien, maar ik hield het nog steeds niet droog. Giftedgaat over Frank die de voogdij heeft genomen over zijn nichtje, maar zijn nichtje is wiskundig gezien hoog begaafd. Met een heerlijk slim meisje, voogdijproblemen en liefde die van het scherm spat is dit echt een must watch!

Grey’s Anatomy (serie, 16 seizoenen, heel veel afleveringen)
Als je GA nog niet hebt gezien, waar wacht je nog op? Het is een van mijn favoriete series allertijden en het blijft tof. Het 16eseizoen staat op Disney+ en draait vooral om de huidige pandemie. Heftig om te zien, maar het is wel mooi en emotioneel neergezet. Ik heb het in ieder geval bijna bij elk aflevering van S16 niet droog kunnen houden. Wat doe je eraan?

Station 19 (Serie, 2 seizoenen, 27 afleveringen)
Helaas staan alleen de eerste twee seizoenen op Disney+ (tipje, seizoen 3 staat al wel op Amazon Prime), maar het is wel een toffe serie. Zeker als je van Grey’s houdt, mag je deze serie niet missen. In Station 19 volg je een aantal brandweermannen- en vrouwen in Seattle, met een fijne overlap van personages uit Grey’s. Ook al zo’n serie waar je regelmatig tissues nodig hebt.

The Resident (serie, 4 seizoenen, 71 afleveringen)
Nog een hele fijne ziekenhuisserie. In deze serie worden best veel belangrijke onderwerpen aangekaart, maar het is niet alleen maar serieus gedoe. Ook voldoende drama onder het personeel en de patiënten, precies zoals je graag wilt in een ziekenhuisdrama. Ik kijk enorm uit naar seizoen 5!

Only Murders in the Building (serie, 1 seizoen, 10 afleveringen)
Ik had bijzonder weinig verwachtingen van deze serie, maar hij was verrassend leuk! Het is een hilarisch drama over drie bewoners (in een wel heel tof gebouw in NY) die op het eerste oog niets met elkaar gemeen te hebben, totdat ze er achter komen dat ze dezelfde true crime podcast luisteren. Als er dan een moord in hun eigen gebouw wordt gepleegd, besluiten ze hun eigen podcast te maken. De personages zijn echt fantastisch en het is gewoon een feestje om te kijken. Laat het tweede seizoen maar komen, hoor!

Stuber (film)
Een gevalletje van niet heel bijzonder, maar wel grappig om te kijken. Deze film zet je op als je even niet wilt nadenken, maar wel een grappige actie-comedy wilt kijken. Verder niet al teveel van verwachten, haha. Een andere film in die hoek is This Means War, ook grappig en vermakelijk, maar geen hoogstandje.

En deze films en series wil ik nog kijken op Disney+:

Liar (serie, 2 seizoenen, 12 afleveringen)
Deze serie is vooral op mijn radar gekomen door de acteur (Joanne Froggatt van Downton Abbey en Ioan Gruffudd van Forever), maar het verhaal klinkt ook wel erg tof. Volgens mij is dit een hele intrigerende serie, dus ben benieuwd!

Cruella (film)
Ik kan niet geloven dat ik deze film nog steeds niet heb gezien! Ik ben er zo benieuwd naar, maar toch zetten we elke keer een andere op.

Agent Carter (serie, 2 seizoenen, 18 afleveringen)
Deze serie hoort thuis in mijn Marvelobsessie. Het is al een wat oudere serie (2014-2016) en draait om Peggy Carter, die we kennen uit Captain America: The First Avenger. Heel benieuwd naar, snel maar naar gaan kijken!

Jungle Cruise (film)
En als laatste Jungle Cruise. Deze film wilde ik eigenlijk in de bioscoop kijken, maar volgens mij is ‘ie amper in de bioscoop geweest. Gelukkig staat ‘ie sinds 12 november ook op Disney+, dus let’s watch!

Heb jij nog tips voor series of films op Disney+?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.