Marvel #3 – Hoe mijn verslaving ernstige proporties aanneemt

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een update heb gegeven over mijn avonturen in de MCU. Ik heb inmiddels alweer een aantal films gekeken en nogmaals, ik ben verslaafd. Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?! Ik deel in dit artikel weer mijn mening over de films die ik heb gezien en vertel ik je meer over mijn *ahum* verslaving. Lees je mee?

In het vorige overzicht stond de teller op 13 films, lang niet allemaal dus. Inmiddels heb ik wel – bijna – alle films gekeken. De enige die nog ontbreken zijn de twee nieuwste films, Shang Chi en The Eternals (draait nu in de bioscoop) en Guardians of the Galaxy #2. Die laatste wil ik uiteraard graag zien, maar heb ik tegelijkertijd ook niet veel haast me omdat ik de eerste film ook niet mega denderend vond. Ik ben overigens wel heel erg benieuwd naar Shang Chi en die staat sinds vorige week op Disney Plus, dus het zal niet al te lang meer duren voordat we die ook gaan kijken.

Dit vond ik van de films die we tot op heden hebben gekeken (sinds het laatste overzicht), in de volgorde dat ik ze heb gekeken (en dus niet in de chronologische volgorde):

Spider-Man: Homecoming – Spider-Man is toch wel een van mijn favoriete personages, dus deze film was heel erg leuk om naar te kijken. Vooral omdat hij zo jong is en echt een vaderfiguur uit Tony Stark kan halen. Love it!

Doctor Strange – Deze vond ik wel echt een van de mindere films die ik heb gekeken. Ik vind Benedict Cumberbatch sowieso niet de meest fantastische acteur en deze film trok me daarom ook niet echt.

Black Panther – Dit was dan weer een enorme verrassing. Ik had van tevoren weinig verwachtingen van deze film, maar ik ben echt positief verrast! Het is natuurlijk heel anders dan de andere films die tot dan in de MCU afspelen en de personages zijn enorm tof!

Thor: Ragnarok – Thor is denk ik mijn minst favoriete Avenger (van de oorspronkelijke 6 dan) en zijn films vind ik ook nooit enorm denderend. Ze zijn voor mij net een tikkie te ongeloofwaardig, hoewel Ragnarok wel een toffe film in de trilogie van Thor is.

Avengers: Infinity War-  Ik keek enorm uit naar IW (en Endgame), maar tegelijkertijd was ik ook ongelofelijk bang, want ik had al veel voorbij zien komen. De film duurt lang, maar is zo tof! En al mijn favoriete mensen spelen erin!

Avengers: Endgame – Only thing I can say: HUILEN

Spider-Man: Far from Home – Deze film heb ik jaren geleden in de bioscoop gezien, maar ik vond ‘m nu veel toffer omdat je het complete achtergrondverhaal hebt. Een van mijn favorieten van dit rijtje!

Black Widow – Ik denk dat mijn verwachtingen van deze film een beetje te hoog waren? Hij was tof, maar op de een of andere manier vond ik ‘m ook een beetje tegenvallen? Ik kan het moeilijk uitleggen. Mocht je de films trouwens niet in de chronologische volgorde kijken, sla dan het allerlaatste stukje van de film (na de aftiteling) over, want anders krijg je o.a. spoilers voor Endgame.

Ant-Man and the Wasp – Scott Lang is een van de grappigste personages uit de MCU, dus alleen daarom al was deze film een feestje. Maar tegelijkertijd is ‘ie ook echt. O, en voor deze geldt ook, kijk ‘m echt in chronologische volgorde!

Guardians of the Galaxy – Dit is de laatste film die we recent hebben gekeken. Zowel deel 1 als deel 2 van deze reeks heb ik best lang uitgesteld, maar ik wilde ze uiteraard wel uiteindelijk bekijken. Ik vond ‘m grappig, maar verder niet bijzonder.

En dan ben ik echt BIJNA bij met alles en ik geniet er zo van! Ik ben zelfs zo verslaafd dat mijn TikTok feed grotendeels bestaat uit Marvel gerelateerde filmpjes. Fragmenten uit de films, grappige stukjes uit interviews met de cast, IK BEN VERSLAAFD!

En ik ben vooral compleet gevallen voor Bucky (Sebastian Stan). Het is zelfs zo uit de hand gelopen dat ik voor het eerst in mijn leven merchandise (de witte sweater van de foto) heb besteld, haha! De TikTok filmpjes gaan dus ook grotendeels over deze te knappe man, haha!

Ik denk dat er nog een vierde artikel volgt met de laatste paar films en de Disney+ series, stay tuned!

Heb jij de Marvelfilms al gezien? Heb je een favoriet?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.