Niet zonder ons – Wendy Brokers

Zoals je misschien in de aankondiging of in de recensie van Niet zonder jou kon lezen heb ik de Eindeloos-serie van Wendy Brokers al mogen lezen tijdens het schrijven. Een enorme eer natuurlijk, maar ik schrijf geen recensie van boeken die ik op die manier mag proeflezen. Maar uiteraard mogen de recensies van deze fijne boeken niet ontbreken, dus ik besloot ze te herlezen. Vandaag is het de beurt aan de recensie van deel, Niet zonder ons. Lees je mee?

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay. Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd?

Wendy heeft natuurlijk een heerlijke schrijfstijl en die heeft haar tijdens het schrijven van Niet zonder ons niet in de steek gelaten. Het verhaal speelt zich circa 4 jaar af na het einde van Niet zonder jou, maar door middel van mooie terugblikken leer je langzaam wat zich heeft afgespeeld in die tussenliggende periode. Door de mix tussen het heden en verleden zit er een mooie vaart in het verhaal en is ook deel dit moeilijk om weg te leggen.

Tess is ten opzichte van het eerste boek heel erg veranderd qua karakter. Ze heeft er goede redenen voor, die goed zijn uitgewerkt, maar het is best lastig om in het begin van het boek veel sympathie op te brengen voor haar als hoofdpersoon. Wendy zou Wendy niet zijn als ze hier geen goede reden voor heeft, maar zelfs toen ik wist wat de reden was (want tweede keer dat ik het las) had ik soms een beetje moeite met sommige reacties en acties van haar.

Tegenover Tess staat de enorm volwassen Jay. Als je het eerste deel hebt gelezen weet je waarom Jay extra vroeg volwassen is geworden en zijn achtergrond en keuzes zijn goed uitgewerkt. Tegelijkertijd is hij een soort bulldozer en iemand die best veel over Tess heen hangt. Ik vond het grappig dat ik hem nu echt anders ervoer dan tijdens het proeflezen. Tijdens het proeflezen van zowel één als deel twee vond ik hem echt een lieverd, maar tijdens het herlezen van dit deel had ik iets meer moeite met hem.

Aan de hand van de laatste alinea’s zou je misschien denken dat ik niet helemaal enthousiast ben, maar dat is zeker niet waar. Het komt misschien ook wel omdat ik weet wat deel drie nog gaat brengen, want die is echt een ultieme favoriet. Als je fan bent van de boeken van Wendy Brokers MOET je deze boeken ook zeker gaan lezen. Niet zonder ons is een waardige opvolger van Niet zonder jou en een must read.

Heb jij deze serie van Wendy Brokers al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: Niet zonder ons ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Kobo Originals
Aantal pagina’s: 543 (in Kobo) ♥ ISBN: 97891774533871 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.