Niet zonder jou – Wendy Brokers

Een tijdje geleden deelde ik hier op de blog een hele toffe aankondiging: Wendy Brokers heeft een nieuwe trilogie geschreven en de complete serie verscheen in één keer. Inmiddels is de serie alweer een paar weken uit én natuurlijk wil ik ook hier op de blog mijn mening delen. Ik herlas het eerste deel (want ik mocht met Wendy meelezen tijdens het schrijven) en vandaag lees je mijn recensie van Niet zonder jou, het eerste deel in de Eindeloos-trilogie.

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.
Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Het is geen geheim dat ik fan ben van de boeken van Wendy. Ik heb al haar boeken verslonden en heb zelfs een aantal manuscripten van haar mogen lezen voordat deze verschenen, waaronder deze heerlijke Eindeloos-serie. Ondanks dat ik deze boeken dus al heb gelezen, wilde ik ze graag nog een keer verslinden. Niet alleen omdat ik benieuwd was geworden naar het eindresultaat, maar ook omdat het absoluut geen straf is om deze serie nog een keer te lezen én zo kon ik een goede recensie schrijven op de blog. Ik had tijdens de eerste keer natuurlijk al ervaren dat ook dit boek weer de hele fijne schrijfstijl van Wendy bevat. Alleen daarom zou je deze boeken al moeten lezen.

Tijdens het lezen kun je niet anders dan samen met Tess verliefd worden op Jay. Hoewel de aantrekkingskracht tussen die twee goed op papier staat, gaat de ontwikkeling van de relatie tussen die tijd wel heel erg snel. Wat mij betreft had er op dat gebied wel wat meer op de rem gedrukt mogen worden, maar gelukkig doet het niet teveel af aan de geloofwaardigheid van het verhaal en de relatie tussen Jay en Tess.

Ondanks de snelheid van de relatie is het wel een enorm fijn boek om te lezen. Het heeft een fijne afsluiter, maar gelukkig blijft er genoeg over voor een volgend deel over deze personage (en geloof me, die wil je ook lezen). Daarnaast zit er ook genoeg vaart, drama en gebeurtenissen in om het continu spannend te houden. Zeker richting het einde is het heel erg lastig om het boek nog weg te leggen en dat wil je eigenlijk ook niet!

Tja, geen verrassing toch dat ik fan ben? Fans van Wendy Brokers zullen absoluut hun hart ophalen met deze nieuwe serie, maar ook fans van YA/NA die nog eerder een boek van deze auteur hebben gelezen zullen niet teleurgesteld worden!

Stond deze serie al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Niet zonder jou ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Boekerij | Kobo Original
Aantal pagina’s: 380 ♥ ISBN: 9781774533857 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.