Niet zonder mij – Wendy Brokers

Afgelopen vakantie in Mexico las ik het derde deel van Eindeloos-serie van Wendy Brokers. Ik had deze serie natuurlijk al gelezen terwijl Wendy nog aan het schrijven was, maar ik wilde ook graag het eindresultaat lezen. Aangezien het derde deel over Wessel en Lotte mijn absolute favoriet was, besloot ik het boek voor vakantie te bewaren. Vandaag lees je mijn recensie!

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak. Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil. Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten.

Zoals ik hierboven al schreef is het derde deel mijn favoriet in de serie. Mijn quote staat zelfs op de cover:

De manier waarop twee tegenpolen langzaam naar elkaar toegroeien is fantastisch. Je kunt niet anders dan verliefd worden op Lotte en Wessel!

Tijdens het lezen van het manuscript werd ik al verliefd op Wessel en Lotte en vooral die twee samen en dat is tijdens het herlezen van het eindresultaat gewoon nog een keer gebeurd. Wendy heeft die twee enorm levensecht op papier gezet (laat dat sowieso maar aan mevrouw Brokers over). De aantrekkingskracht spat van het papier (oké, e-reader) en je blijft maar doorlezen.

Als je andere boeken van Wendy Brokers hebt gelezen, dan weet je dat ze fijne feelgoods neerzet, maar altijd met een serieuzer en vaak zelfs heftig randje. Ook Niet zonder mij bevat een bijzonder onderwerp, dat goed is uitgewerkt. Het is daarmee ook een echt ‘Wendy Brokers’ geworden, want ze heeft weer uit haar eigen kennis geput. Hierdoor krijgt het boek een extra realistisch randje, wat een boek natuurlijk prettig lezen maakt.

Wat heel erg fijn is aan dit boek, is dat op het eerste oog zowel Wessel als Lotte best wel clichés lijken. Wessel als een stoere vent die met iedereen het bed induikt en weinig inhoud lijkt te hebben en Lotte is de ijskoude en preutse workaholic. Maar niets is minder waar. Ik schreef hierboven al, de personages staan levensecht op papier en krijgen met elke pagina die je openslaat meer diepgang. Daarnaast maken beide personages een mooie groei door, waardoor je ze ook nog eens in je hart sluit. Wat wil je nog meer?

Mocht het je nog niet zijn opgevallen, ik ben fan van dit boek. Je kunt deze serie lezen (en luisteren) met Kobo Plus, maar voor de niet-digitale lezers is de serie vanaf deze maand ook als paperback verkrijgbaar! En mocht je deel drie in je handen hebben, check dan even de achterkant 😉 O, enne, we hoeven ook niet meer superlang te wachten op het vierde deel, namelijk zomer 2022!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Niet zonder mij ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Kobo Original i.s.m. Boekerij
Aantal pagina’s: 376 ♥ ISBN: 9789022593769 ♥ Waardering: *****

Lees hier mijn recensie van de rest van de serie:

Niet zonder jou (Eindeloos #1)
Niet zonder ons (Eindeloos #2)

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.