Vertrouwen of verliezen – Wendy Brokers

Een paar jaar geleden (ik weet niet meer precies wanneer) las ik een van de eerdere versies van Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers. Toen had het boek nog een compleet andere titel, maar qua verhaal is er niet superveel veranderd. Inmiddels ligt het boek voor iedereen in de winkels en je leest eindelijk mijn recensie!

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil?

Als je andere boeken van Wendy hebt gelezen, dan valt je waarschijnlijk al snel op dat dit boek net wat minder serieus is dan haar andere boeken. Vertrouwen of verliezen is een stuk luchtiger en er zit een behoorlijke dosis spice in. Maar het zou geen boek van Wendy zijn als er geen serieuzer onderwerp subtiel in het boek is verweven. Maar verwacht je een emotioneel verhaal zoals bijvoorbeeld de Eindeloos-serie? Dan word je misschien een beetje teleurgesteld met Vertrouwen of verliezen. 

Dit is niet mijn favoriete boek van Wendy, ik denk zelfs mijn minst favoriete. Maar goed, als je mijn waardering hieronder hebt gezien, dan zie je dat dit boek alsnog niet slecht is. Het gaat voor mij alleen te snel tussen de personages, wat voor mij afdeed aan mijn leesplezier. Niet dat het niet goed is uitgewerkt, want het verhaal klopt absoluut. Alleen insta-love doet het voor mij gewoon niet. Het is een vluchtig, vermakelijk verhaal waarmee je een even een aantal uurtjes leesplezier zult hebben.

Ik vond ook dat Mats (de hoofdpersoon) best wat red flags heeft. Ik zou bijvoorbeeld zelf de andere kant op zijn gelopen als ik hem tegen zou komen, ondanks zijn knappe voorkomen. Richting het einde wordt het beter, maar voor mij zaten er net iets teveel red flags aan Mats om hem echt een leuke book boyfriend te vinden. Desondanks is het wel een fijne read, vooral door de enorm fijne schrijfstijl van Wendy die natuurlijk weer heerlijk aanwezig is.

Voor mij geen nieuwe favoriete ‘Wendy Brokers’, maar ik heb het boek alsnog met plezier gelezen. Het was niet zo’n ‘mijn’ boek zoals bijvoorbeeld Niet zonder mij dat absoluut wel was, maar ze kan natuurlijk ook niet alleen maar vijf sterren boeken schrijven 😉

Wat is jouw favoriete boek van Wendy?

Liefs,
Marleen

Titel: Vertrouwen of verliezen ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 315 ♥ ISBN: 9789022589984 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.