22 fysieke boeken die ik in 2022 wil lezen

Een paar weken geleden zag ik bij Books of Wonder op Instagram een lijstje voorbijkomen met 22 fysieke boeken die op haar TBR voor 2022 lagen. Dat leek me wel een leuk idee voor een nieuw artikel én om als extra (mini) challenge dit jaar te doen. Let’s read!

Onderstaande 22 boeken staan allemaal in eigen kast. Elk jaar neem ik mezelf een dergelijk lijstje voor en elk jaar blijft de helft toch nog liggen, maar we doen gewoon nog weer een poging!

 1. Valse hoop van Clare Mackintosh
  Dit boek lees ik met Janneke en ik ben er heel erg benieuwd naar. Er ligt overigens nog een boek van Mackintosh in de kast (Gegijzeld), dus hopelijk kom ik daar ook nog aan toe.
 2. Vleugellam van Randy Susan Meyers
  Dit boek staat al jaren in de kast en het lijkt me oprecht een mooi verhaal. Ook deze ligt op mijn stapeltje om samen met Janneke te lezen, dus hopelijk lukt dat ook.
 3. Jij van Caroline Kepnes
  Nadat ik jaren geleden het eerste seizoen van You heb gezien ben ik ook heel erg nieuwsgierig geworden naar het boek (dat overigens al langer in de kast staat). Ook deze lees ik (als het goed is) met Janneke.
 4. Spaar de spotvogel van Harper Lee
  Dit is een klassieker die ik in mijn eentje hoop te lezen dit jaar. Ook al zo’n eentje die al jaren in de kast staat, oeps!
 5. Nooit meer te druk van Tony Crabbe
  Qua ongelezen boeken heb ik denk ik de meeste thrillers en non fictie boeken in mijn kast. Zo staat Nooit meer te druk al een paar jaar stof te vangen!
 6. Tante Poldi #1 van Mario Giordano
  Dit boek kreeg ik aan het einde van de zomer van Fontein en ik ben er nog zo benieuwd naar. Maar stiekem ben ik ook een beetje bang, want ik heb niet superveel positieve reacties gelezen. Hopelijk kan ik ‘m in een van de eerste maanden van 2022 lezen.
 7. Een verrukkelijk fiasco van Lotte Peters
  Dit boek kreeg ik van Jennifer en het verhaal leek me heel erg leuk. Maar ik heb eigenlijk alleen maar tegenvallende recensies gelezen, dus ik ben ook wel beetje huiverig om hier in te duiken. Toch wil ik ‘m wel lezen, haha!
 8. List en leugens van Leigh Bardugo
  Ik vind het zo erg dat dit boek (en het vervolg in de duologie) nog ongelezen in de kast staat. Elke keer neem ik mezelf dit boek voor en elke keer komen er toch nog allerlei andere boeken tussendoor, WHY?
 9. Het bloemenmeisje van Anya Niewierra
  Nog zo’n boek dat ik al maanden wil lezen. What is wrong with me? Don’t answer it, I already know haha.
 10. Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog van Kate Alice Marshall
  Dit boek kocht ik eerder in 2021 voor een paar euro in een rommelwinkel en ik wilde ‘m eigenlijk zo goed als direct lezen. Dat is overduidelijk mislukt, maar ik hoop ‘m wel in 2022 te lezen.
 11. Op zoek naar van Ava Dellaira
  Tijd gaat sowieso snel, maar helemaal als je bedenkt hoe lang sommige boeken al in de kast staan. Zo bestelde ik dit boek eind 2020 en ik heb ‘m nog steeds niet gelezen.
 12. De hel van Lies Lavrijssen
  Een van mijn doelen is om in 2022 de prachtige collectie wereldklassiekers compleet te maken (ik heb er al 3), maar dan moet ik ze natuurlijk ook lezen. De Hel is de enige die nog ongelezen in de kast staat, dus daar moet snel verandering in komen.
 13. Hotel Sacher van Rodica Doehnert
  Dit boek kreeg ik een hele tijd geleden van Janneke toen we naar Wenen gingen (met andere woorden 2019 dus) en ik heb ‘m nog steeds niet gelezen, oeps!
 14. Belle van Lesley Pearse
  Nog zo’n eentje die al veel te lang in de kast staat. Het is een historische roman, wel een dikkertje, maar dit jaar moet het er echt eens van komen. Ik heb me daarnaast voorgenomen om dit boek weg te doen als ik ‘m op 31-12-2022 nog steeds niet heb gelezen.
 15. Huis van glas van Len Vlahos
  Heel benieuwd naar, nog steeds niet gelezen. Deze moet ik gewoon in 2022 lezen.
 16. If You Were Here van Alice Peterson
  Dit boek kocht ik tijdens de jaarwisseling 2019/2020 in London omdat de flaptekst me zo mooi leek, maar blijkbaar niet zo mooi om ‘m gelijk te lezen. Laat ik hier maar eens mee beginnen in Q1 van 2022.
 17. De cactus van Sarah Haywood
  Dit boek kocht ik om de vet mooie cover, maar sindsdien staat ie stof te vangen in de kast. Laten we daar ook eens verandering in brengen dit jaar.
 18. De patissier van Parijs van Laura Madeleine
  Hoe fijn zou het zijn om dit boek dit jaar ook daadwerkelijk in Parijs te lezen (dikke hint dat ik naar Parijs wil, dus)? Bonjour!
 19. Trance van Adam Southward
  Ik ben best trots dat ik verreweg de meeste nieuwe boeken van 2021 ook daadwerkelijk in dat jaar heb gelezen, maar Trance is een van de uitzonderingen hierop. Die wil ik daarom alsnog wel in 2022 lezen.
 20. Pluk een roos van M.J. Arlidge
  Dit jaar is het ook tijd om weer eens verder te gaan in de serie van Arlidge. Ik heb alleen nog maar de eerste twee delen gelezen, terwijl t/m deel 5 wel gezellig in de kast staat.
 21. De genadigen van Margeret Owen
  Heel lang geleden (net na verschijning volgens mij) leende ik dit boek van de bibliotheek, maar ik kwam er niet echt lekker in. Toch blijf ik nieuwsgierig naar het boek, dus ik kocht ‘m in de zomer toen ‘ie maar €10,- was. Daarnaast staat het vervolg ook in de kast, dus geen excuses meer om deze te lezen.
 22. De edele kunst van not giving a fuck van Mark Manson
  Als laatste staat er een non fictie boek in dit lijstje. Het is niet zo’n heel dik boek, dus moet te doen zijn, toch?

Welk boek wil jij sowieso lezen in 2022 die al veel te lang ongelezen in de kast staat?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.