You are a badass at making money – Jen Sincero

Twee jaar geleden maakte ik kennis met de boeken van Jen Sincero. Ik las You are a badass en ik was gelijk fan. Het was het eerste boek waarbij ik zoveel aantekeningen heb gemaakt. Niet zo gek ook dat ik haar tweede boek ook wilde lezen. Vandaag lees je wat ik van You are a badass at making money vind!

You are a badass at making money is hét boek dat je nodig hebt als je wel eens naar je bankrekening staart en je afvraagt hoe al het geld dat binnenkomt zo snel weer door je vingers glipt. Jen Sincero zegt dat haar money mindset het allergrootste verschil heeft gemaakt: ze dacht altijd dat ze niet met geld om kon gaan, maar dat veranderde allemaal toen ze besloot haar financiële situatie serieus te nemen. Dat deed ze eigenlijk vooral door de manier aan te passen waarop ze over geld dacht en geloof het of niet, zo kon ze haar doelen waarmaken. Met hetzelfde openhartige advies dat van You are a badass een bestseller maakte, gaat Jen Sincero in dit fascinerende boek dus in op de kracht van onze gedachten en hoe onze bankrekening een afspiegeling is van onze overtuigingen.

Ik vind dat dit boek, mijn tweede van Jen Sincero, best veel weg heeft van het eerste boek. Wederom neemt de auteur je mee aan de hand van tips en ervaringen mee op weg naar een beter (financieel) leven. Het zorgde wel soms voor wat herhaling. Hoewel het twee jaar geleden was dat ik You are a badass had gelezen en ik natuurlijk niet alles meer wist, vond ik best een aantal dingen bekend voorkomen. Daarnaast vind ik – hoewel het natuurlijk grotendeels om geld gaat – ook wel dat om veel algemene dingen in het leven gaat. De auteur geeft je tips om je leven anders in te richten en gaat daarbij grotendeels in hoe je leven er dan financieel anders uit kunt zien, maar het leek daarin ook veel op het boek You are a badass.

Ook dit boek is vrij zweverig en ik sta er nog steeds hetzelfde in als twee jaar geleden. Ik moet zeggen dat ik dit boek net iets minder relevant vond, want het boek is vooral geschreven voor mensen die geld ongemakkelijk vinden of zich bezwaard voelen om meer te willen verdienen. Ik ben heel eerlijk, zo ben ik niet. Ik kom er met alle plezier voor uit dat het een van mijn doelen is om in een relatief korte periode meer geld te verdienen en te hebben. Alsnog kon ik met dit boek er genoeg tips uithalen, maar ik had gehoopt om nog meer praktische punten uit te boek te halen om verder op weg te komen. Ik miste teveel praktische tips om meer geld te verdienen, waardoor ik het allemaal een klein beetje vond tegenvallen.

Geld verdienen heeft weinig van doen met het nooit meer hoeven maken van ‘zelfstandige’ keuzes, blij zijn met de uitverkoop of jezelf volproppen met stokbrood. Het heeft te maken met jezelf de toestemming te geven om te zijn, te doen en te kopen wat je ook maar wilt zijn, doen of kopen.

Verder is dit boek een enorme schop onder je kont. De auteur geeft je genoeg handvaten om eindelijk je leven anders in te richten zodat je financieel er anders voor kunt komen te staan. Maar zoals ik hierboven al schreef, het is ook behoorlijk zweverig. Ik geloof daar gewoon niet heel erg in. En ja, dat is waarschijnlijk mijn struikelpunt, maar zorgt er ook voor dat dit boek niet voor iedereen geschikt is. Ik heb er veel tips uitgehaald en ik kreeg ook gelijk wel motivatie en inspiratie om bepaalde dingen anders te willen aanpakken, maar de overall ervaring was voor mij net niet.

Ik denk dat ik net wat andere verwachtingen had van dit boek. Ik had gehoopt en verwacht dat dit boek een fijne gids zou zijn met praktische handvaten om er financieel beter uit te kopen, maar dat ontbrak voor mij een beetje. Het zweverige tintje was voor mij – anders dan in het eerste boek – net iets teveel van het goede voor mij. Desondanks heeft Jen Sincero me wel weer geinspireerd om bepaalde plannen uit te willen werken, dus in zoverre is het boek wel geslaagd, haha!

Heb jij al eens een boek van Jen Sincero gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: You are a badass at making money ♥ Auteur: Jen Sincero ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789022593561 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Fijne recensie! Ik zou hem ook nog wel graag willen lezen. Jammer dat je er minder tips uit had gehaald dan je had gehoopt. Ben er toch wel benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.