8x hele fijne romance boeken

Hoewel ik best veel verschillende genres lees (eigenlijk alles, behalve horror en zware literatuur komt er niet in), blijft romance echt mijn ultieme favoriet. Als ik even niet weet wat ik moet lezen pak ik er standaard een romance boek bij, in het Engels of in het Nederlands. Nu verschijnen er enorm veel romance boeken tegenwoordig, dus ik kan me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Daarom heb ik vandaag mijn 8 ultieme favorieten op een rijtje gezet. Happy reading!

De L van liefde van Kate Clayborn
Funny story: dit boek stond al een behoorlijke tijd op mijn TBR, maar dan de Engelse (Love Lettering). Ik kwam er pas achter toen ik De L van liefdein huis had dat het om hetzelfde boek ging, haha. Dit boek heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Dit boek heeft absoluut mijn hart gestolen en komt aardig in de buurt van pure perfectie. De invalshoek is origineel, de hoofdpersonen zijn ongelofelijk tof en de sfeer is amazing. Zoveel liefde voor dit boek!

Ik niet op jou van Sally Thorne
Als je mij vraagt welke boeken in mijn top 10 allertijden staat, is er een grote kans dat ik dit boek noem. Ik las dit boek voor de eerste keer in het Engels en werd toen verliefd. Ik herlas ‘m vervolgens toen de Nederlandse vertaling (godzijdank) verscheen en ik heb eigenlijk continu zin om ‘m nog een keer te herlezen. Dit boek is het schoolvoorbeeld van hoe een perfecte haters to loversmoet zijn. Geloof me, deze wil (MOET) je lezen!

Stranddagboek van Emily Henry
Nog zo’n eentje die in de buurt komt van perfectie. De flaptekst, de cover en zelfs de titel beloven een zomers, luchtig boek, maar niets is minder waar! Emily Henry heeft het voor elkaar gekregen om er een prachtige diepere laag in te verwerken, waardoor dit boek zoveel meer is geworden dan ‘slechts’ een zomerse feelgood. Alles klopt aan dit boek. Ik heb intussen ook Henry’s nieuwste boek gelezen (People We Meet at Vacation, vooralsnog alleen in het Engels) en daarin heeft ze wederom hetzelfde geflikt. Nu al zin in haar nieuwe boek (mei 2022).

Boyfriend material van Alexis Hall
Hoi, wist je al dat ik fan ben van dit boek? Mega fangirl hier én extra tof dat mijn quote op de achterkant van de vertaling staat. Dit boek heeft alles wat je zoekt in een heerlijke romance, twee mannen die allebei hun eigen verhaal vertellen en fantastische humor. Dit boek hoort in hetzelfde rijtje thuis als Ik niet op jouvan Sally Thorne, just saying!

Op slag verliefd van Meghan Quinn
New adult is een ultieme favoriet en Uitgeverij Volt is lekker bezig met het vertalen van deze boeken. Nadat ik Op slag verliefdhad gelezen had ik er direct een nieuwe favoriete auteur bij. Dit boek heeft humor, de leukste personages en een fijne (goed gedoseerde) dosis steamyness. O en het tweede deel in de serie Van slag? Die is net zo fijn!

Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang
Het is echt een hele tijd geleden dat ik dit boek heb gelezen (lees: 3 jaar), dus eigenlijk is het wel tijd om deze te herlezen. Ik vind het jammer dat THB het vervolg nooit heeft vertaald. Dit boek is enorm grappig. Het is ongemakkelijk en gênant, maar ook enorm lief. De hoofdpersoon heeft Asperger en dat zorgt ervoor dat dit boek alleen om die reden al anders is dan je normaal gesproken leest. Yes, enorm genoten dus!

Graag gedaan, Noni Blake van Claire Christian
Dit boek heb ik vorige maand pas gelezen, maar is nu al een favoriet die absoluut in dit rijtje thuishoort. Ik ben echt omvergeblazen door dit boek. Het was beter dan verwacht en is sowieso eentje die ik nog eens ga herlezen. Het verhaal van Noni is er eentje die je nog lang bij zal blijven en krijg het maar eens voor elkaar om niet een klein beetje verliefd te worden op Noni! Must read dus!

Ik durf je niet te zeggen van Christina Lauren
Christina Lauren mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Ik heb echt getwijfeld welk boek ik hierin zal zetten, want ze zijn eigenlijk allemaal heerlijk. Van de vertaalde boeken is Ik durf je niet te zeggenecht mijn favoriet. Daarnaast is The Unhoneymoonersen In a Holidazeook heerlijk en ik heb deze week The Soulmate Equationbinnengekregen, dus daar ben ik uiteraard ook heel benieuwd naar!

Wat is jouw favoriete romance boek? En heb je al een boek van deze lijst gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.