Lang en gelukkig? – Kelly Oram

Vorig jaar werd ik best wel een beetje verliefd op Cinder & Ella. Dat boek was een ongelofelijke hertelling van het zo bekende sprookje, dat ik beschreef als pure perfectie. Hoewel het verhaal van Cinder en Ella goed was afgerond, keek ik ook enorm uit naar het vervolg. Lang & gelukkig? is inmiddels verschenen en vandaag lees je mijn recensie!

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

Net zoals het eerste deel is dit boek ook zo ongelofelijk fijn. Was het perse nodig dat dit boek geschreven zou worden? Nee, niet echt. Maar is dit een absoluut feestje om te lezen? JA! Want hoe leuk is het dat je een keer na het o zo bekende happy ending verder kunt lezen in de levens van je favoriete personages? Hoewel het dus niet perse nodig was, vond ik Lang & gelukkig? wel een hele mooie toevoeging aan het eerste boek. Je krijgt een mooi kijkje in het leven van Brian en Ella, nadat hun levens compleet op zijn kop zijn gezet.

En hallo, mag ik even een applausje voor hoe perfect Brian is als fictional boyfriend? We all need someone like him in our lives, want wauw. Hij is als pure perfectie neergezet door de auteur. Is dat compleet geloofwaardig? Nee, maar dat geeft ook echt compleet niet. Ik werd wederom verliefd op de manier waarop Brian om Ella geeft, hoe hij alles voor haar over heeft, dat is toch goals?

Ook in dit deel is het drama-gehalte hoog. Maar dat zorgt ook lekker voor veel vaart in het verhaal en het blijft elk moment interessant om door te lezen. Ik vond de weg die Ella aflegt naar meer zelfvertrouwen heel mooi neergezet, maar ook de manier waarop de auteur Ella’s ongeluk en haar gebrekkige lichaam een rol heeft gegeven staat heel erg mooi op papier. Dit verhaal is dus niet alleen maar schattigheid en romantische gebaren, maar bevat ook zeker wat belangrijke onderwerpen die goed zijn uitgewerkt.

Ik weet niet wat ik hier nog meer over kan zeggen, behalve: LEZEN DIE HAP! Zeker als je het eerste boek nog niet hebt gelezen, waar wacht je nog op? Ik heb enorm genoten en weet zeker dat ik deze boeken nog een keer ga herlezen.

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Lang en gelukkig? ♥ Auteur: Kelly Oram ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 399 ♥ ISBN: 9789026156144 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel de Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.