Cinder & Ella – Kelly Oram

Een tijdje geleden werd ik enorm verrast door lieve Janneke. Zij stuurde als verrassing het boek Cinder & Ella op, zo lief! Dit boek stond enorm hoog op mijn verlanglijstje en ik begon gelijk de volgende dag met lezen. Het boek was zo fijn dat ik ‘m nog dezelfde dag uitlas. Vandaag lees je mijn recensie!

Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Zoals je uit de titel wel kunt halen is dit een moderne hertelling van het bekende sprookje geworden en dat heeft auteur Kelly Oram echt op een heerlijke en schattige manier verteld. Daarnaast gaat de auteur ook echt de diepte in met heftige onderwerpen. Er zit best veel drama in, maar ondanks het sprookjesgehalte is het verhaal ook heel erg geloofwaardig en realistisch. Met heftige onderwerpen zoals verlies, rouw en onzekerheid heeft Oram echt een geweldige must read geschreven.

Het is dus een hertelling van het sprookje Assepoester en er zitten veel herkenbare aspecten in het verhaal, zoals de stiefzussen, de stiefmoeder, een lieve petemoe (in dit geval zelfs twee heerlijke vaders) en natuurlijk het schoentje. Hoewel ik het niet storend vond, moet ik wel zeggen dat ik sommige aspecten uit het sprookje iets te uitvergroot vond. Zo wordt Ella’s stiefmoeder in het begin best als een heks neergezet, precies zoals in het sprookje, terwijl ze dat helemaal niet is. Het leek daardoor alsof de auteur het een beetje heeft aangedikt om het meer op een sprookje te laten lijken.

Afgezien van dat kleine puntje is dit boek pretty perfect. Extra tof is het grote fangirl gehalte. Het boek is sowieso een must read, maar zeker voor de fangirls (en zelfs fanboys) onder ons. Je kunt lekker mee zwijmelen met Ella en de hoofdstukken vanuit Cinder’s perspectief zijn echt een hele fijne toevoeging. Dit boek is nu al een favoriet geworden en ik kan niet wachten op het vervolg (ondanks dat het verhaal goed is afgerond, dus je blijft niet met een enorm WTF gevoel achter).

Als je dit boek nog niet hebt gelezen raad ik je aan om dat zo snel mogelijk te doen en pak er gelijk wat tissues bij! Cinder & Ella is een heerlijke must read, pure perfectie! Ik wil meer van dit soort boeken!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Cinder & Ella ♥ Auteur: Kelly Oram ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789026152207 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.