Verras me – Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is een auteur waarvan ik bijna alle boeken heb gelezen (op één na, over geesten, trekt me compleet net) en ik kijk ook altijd met smart uit naar een nieuw boek. Verras me kwam als een behoorlijke verrassing (slechte woordgrap, I know), aangezien ze pas een maand van te voren dit nieuwe boek aankondigden. Samen met de negen andere dames las ik dit boek en vandaag lees je mijn recensie.

Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Dat ik tot nu toe bijna alle boeken van Sophie Kinsella heb gelezen heeft vooral te maken met de hele fijne schrijfstijl die ze heeft en hoe ze overal wel iets grappigs weet door te fietsen. Ik had echt gehoopt dat Verras me al deze elementen ook zou bevatten en dat ik een nieuwe favoriet zou ontdekken. Helaas is dit boek me ontzettend tegengevallen en heb ik het met behoorlijk veel tegenzin uitgelezen.

Natuurlijk kennen we Sophie Kinsella allemaal van haar bekende Shopaholic-serie waar de hoofdpersoon behoorlijk naïef kan zijn. Hoewel het me na een tijdje wel een beetje de neus uit kwam, was haar naïviteit ook haar grootste charme en kun je daar als lezer wel om lachen. Sylvie uit Verras me is ook behoorlijk naïef, maar bij haar was het ongelofelijk irritant. De eerste driekwart van het verhaal is ze een verwende zeur die maar niet ziet wat er zich voor haar neus afspeelt. Grootste irritatiefactor? Haar ouders pappie en mammie noemen en haar overleden vader compleet de hemel inprijzen. Gatsiejakkes.

Het grootste gedeelte van het verhaal gaat het om de verrassingen die Dan en Sylvie voor elkaar proberen te regelen. Het zou natuurlijk geen boek van Sophie Kinsella zijn als deze verrassingen niet altijd goed uitpakken en dat was best vermakelijk om te lezen. Alleen ging het allemaal heel erg lang en vooral langdradig door. Pas als de laatste 100 pagina’s in zicht zijn wordt het een beetje spannend en wil je weten welke verrassingen allemaal nog onder oppervlakte liggen.

Nee, helaas, Verras me heeft me compleet niet verrast en is me heel erg tegenvallen. Erg jammer, want ik weet dat Sophie Kinsella hele toffe verhalen vol met humor kan schrijven. Helaas, geen aanrader!

Heb jij de nieuwste Kinsella al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Verras me ♥ Auteur: Sophie Kinsella ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 416 ♥ ISBN: 9789044353624 ♥ Waardering: **
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een groepsrecensie op WLFG. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.