Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

Op de een of andere manier ben ik nooit zo op de hoogte van welke boeken er bij The House of Books verschijnen, maar ben ik wel altijd extra verrast als er een boek tussenzit die ik graag wil lezen. Voor een buddy op de Feelgood spot van Hebban las ik samen met Mandy het lieve en heerlijke¬†Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang. Een boek met echt een van de mooiste covers die ik ooit heb gezien, haha! Alleen daarvoor moet ie al bij jou in de kast staan, maar ik zal je in mijn recensie nog wat meer redenen geven! ūüėČ

Daten is al moeilijk genoeg Рlaat staan als je Asperger hebt. Stella, dertig, is briljant in wiskunde maar sociaal onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo gênant. Praktijkervaring opdoen dan maar. Met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot méér dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

Ik kan echt niet anders zeggen, wat een fantastisch verhaal! Zoen me tot ik zwicht behoort nu al tot een van mijn favorieten van dit jaar, denk ik. Het boek is heerlijk gênant en vooral enorm hilarisch. De momenten waarin Stella regelmatig in terecht komt zijn ongemakkelijk, maar ook heel erg aandoenlijk. Ze weet precies wat ze wil en hoe ze het wil, alleen is de weg ernaar toe soms niet heel erg gemakkelijk. Met deze bumps in the road wordt het verhaal van Stella op een leuke en zelfs herkenbare manier verteld, ongeacht of je zelf Asperger hebt of niet.

Helen Hoang heeft een fijn origineel en vooral divers verhaal neergezet. Door de Asperger van Stella, maar ook door de achtergrond van Michael heeft het verhaal een fijne dosis diversiteit die het boek net dat beetje extra geeft. De ‘problemen’ die beide personages met zich meenemen worden op een mooie manier op papier gezet, zonder dat het zeurderig of dramatisch wordt. Het verhaal heeft absoluut inhoud, maar is niet zwaar en blijft door de humor die beide personages inbrengen lekker luchtig. Yes,¬†gewoon een hele fijne read!

Wat ik ook echt een groot plus punt vond is dat beide personages echt hun onzekerheden hebben. Uit de flaptekst blijkt al dat Stella problemen heeft en onzeker is op het seksuele vlak. Maar ook Michael kampt met heel wat onzekerheden en die worden ook mooi uitgewerkt. Nog steeds is hij een fantastische man waar je tijdens het lezen stiekem een beetje verliefd op wordt, maar ook een man van vlees en bloed die niet perfect is.

Zoen me tot ik zwicht is een heerlijke must read waarin hilariteit, diversiteit, steamy moments en de nodige romantiek op een mooie manier worden afgewisseld. Ik heb genoten van het verhaal en raad dit boek echt van harte aan! ♥

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

PS. Hier lees je het artikel dat ik samen met Mandy schreef over dit boek. 

Titel: Zoen me tot ik zwicht ♥ Auteur: Helen Hoang ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s:¬†‚ô• ISBN:¬†9789044353853¬†‚ô• Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een artikel op de Hebban Feelgood Spot. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.