This month’s Favoritez #24 – augustus 2018

Hallo september! Daar ben je dan! Een maand waar we voor meer dan 4 maanden naar uit hebben gekeken, maar waarin we tegelijkertijd ook ontzettend druk gaan zijn met schilderen, klussen en verhuizen! Wij hebben namelijk gisteren de sleutel gekregen van onze eerste eigen huis en daar moet nog wel het een en ander in gebeuren. Maar voordat we de kwasten, de boormachines en de rest tevoorschijn halen kijken we nog eventjes terug op de maand augustus, waarin ik mijn tweede blogverjaardag vierde (yay), twee keer naar de bioscoop ging en heul erg veel las! Kijk je mee?

Like I said, ik vierde mijn tweede blogverjaardag begin augustus met drie hele toffe winacties. Er kwamen ontzettend veel lieve en leuke reacties en ik vond het jammer dat ik ‘slechts’ 6 winnaars blij kon maken! In samenwerking met Uitgeverij de Fontein, Uitgeverij Boekerij, Uitgeverij Zomer & Keuning en Young & Awesome mocht ik maar liefst 7 fantastische boeken weggeven en intussen heb alle winnaars hun prijzen ontvangen. Dankjewel iedereen voor jullie felicitaties! ♥

Yes, een ongelofelijk vage foto, maar ach, leuk is ‘ie wel! Met mama ging ik afgelopen maand naar de fantastisch film Mamma Mia 2: Here we go again! Hij was zo leuk! We hebben een hele gezellige avond gehad!

Daarnaast ging ik ook nog een keer naar de bioscoop met Vin, namelijk naar The Spy who dumped me. Een grappige film, die je niet perse in de bioscoop hoeft te zien! 😉

Yes, en toen was het natuurlijk ook weer tijd voor de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt! Ik heb er heel wat maanden naar uitgekeken en ik werd niet teleurgesteld door mijn buit. Het aanbod van de kramen vond ik een klein beetje tegenvallen, maar alsnog, yay, allemaal leuke nieuwe boeken! Love it!

Aaah en ik ging ook op kraamvisite bij een hele lieve ex-collega/vriendin! In juli beviel ze van dit prachtige jongetje en die moest ik natuurlijk komen bewonderen! Echt zo’n schatje!

Een hele spontane actie: spelletjesavond bij ons thuis! Mijn ouders namen Risk mee en we gingen allemaal fanatiek aan de slag om er met de winst vandoor te gaan, waarmee ik faliekant de mist in ging. Praten we verder niet meer over…

En yes, ik ging taart (of eigenlijk brownie) eten met Lars! Het was weer heel erg gezellig én de brownie was ook echt fantastisch! We hadden afgesproken bij Brownies & Downies, een nieuwe plek in Deventer en de brownie met karamel zeezout (jawel, met echte Tony’s chocolade) was echt verrukkelijk! Nom nom!

Hoewel we het grootste gedeelte van de meubels al hadden besteld, moesten we nog op zoek naar een laatste paar dingen, zoals de eetkamerstoelen. We hebben een hogere tafel dan normaal, dus we moesten ook op zoek gaan naar hogere stoelen (duh). We gingen zo’n beetje heel Nederland door op zoek naar stoelen, waarna we uiteindelijk slaagden in Deventer. Op zo’n 1,2 kilometer afstand van huis. Dus.

En man, man, man, wat heb ik veel gelezen in augustus. Ik haalde een record met 22 (!) gelezen boeken, wauw! Ik moet eerlijk zeggen dat ik verder ook niet heel veel deed als ik thuis was, behalve blogjes typen en inpakken, maar ik schoot echt door de boeken heen. Ik las een aantal Engelse ebooks waar ik echt van heb genoten en verder was mijn e-reader (met een Kobo Plus abonnement) echt mijn grote vriend, fijn!

Augustus was de maand wel van spontane uitjes, want we besloten ook heel spontaan met mijn ouders te lunchen in Deventer. Ik nam dit heerlijke broodje met carpaccio, krijg er nu al weer honger van!

Ook stond er een middagje Nijmegen op de planning met lieve Anouk! We spraken af op het station en gingen lunchen bij Jan, een toffe plek op de Grote Markt. Daarna liepen we nog even de stad in en sloten onze middag af bij De Yoghurt Barn, gezellig!

Afgelopen week reisde ik af naar Utrecht voor het Z&K Summer Event! Met nog een aantal andere bloggers en lezeressen brainstormden we over het NA-genre, kregen we een aantal toffe sneak peeks (wauw, er gaan nog zoveel toffe titels verschijnen!) en werd de eerste NA van Nederlandse bodem gepresenteerd, namelijk Grenzeloos van Lis Lucassen! Mijn recensie verscheen al online en het boek is een absolute aanrader! Dankjewel Z&K voor deze heerlijke en fijne middag!

En wauw, toen was het gisteren eindelijk zover! We gingen naar de notaris om te tekenen voor onze eerste eigen huis! We hebben er meer dan 4 maanden op moeten wachten, maar het was dan eindelijk zover! We hebben gewoon een huis, haha! De eerste avond zijn we al gelijk begonnen met het afbreken van de badkamer zodat we het eerste weekend gelijk kunnen beginnen met schilderen. De komende maand moeten we heel veel doen aan het huis, maar het is dan wel helemaal zoals wij het willen!

Wauw, dat was september! Ik heb echt genoten van mijn laatste ‘vakantiemaand’ en heb hele leuke dingen gedaan! Ik ben heel benieuwd hoe we september gaan vinden, maar daar lees je natuurlijk alles over volgende maand! 😉

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.