Een terugblik op mijn lijstje met 24 dingen

Vorig jaar schreef ik op mijn verjaardag een lijstje met 24 dingen die ik voor mijn 24verjaardag zou willen doen. Inmiddels is het jaar bijna voorbij en vier ik volgende maand mijn 24verjaardag. Het lijkt me leuk om eventjes terug te blikken op die lijst en een update te geven hoe het allemaal is gegaan! Kijk je mee?

Ik ben eigenlijk best wel trots, want ik heb grootste gedeelte van de lijst gewoon gedaan, haha! Deze dingen heb ik namelijk al gedaan:

♥ Een baan vinden – Sinds maart werk ik in Almere bij de IND en het bevalt goed! Ik ben tussendoor wel een beetje aan het kijken naar interne vacatures, maar het werken bij de IND blijft interessant.
♥ Een nieuwe stempel in ons paspoort – Yes, twee zelfs! We hebben een stempel gekregen voor Zuid-Afrika en hebben ook nog een nachtje geslapen in Swaziland, dus nog een extra stempel!
♥ Meer bakken – Dit is gelukt, al had ik nog wel meer willen bakken. Enige nadeel is dat je dan vaak heel veel hebt en zijn er niet altijd mensen in de buurt om het samen mee op te eten.
♥ Lezen in de tuin – Zo blij dat onze tuin nu af is en het is zo gaaf geworden! Ook had ik meer in de tuin willen lezen, maar het weer zat afgelopen zomer ook niet altijd mee, helaas!
♥ Een boek schrijven – dit is eigenlijk ook zo goed als gelukt en daar ben ik misschien nog wel het trotst op! De eerste versie van een manuscript dat al jaren in mijn hoofd zat, staat eindelijk op papier. Na Zuid-Afrika ben ik van plan om te gaan herschrijven!
♥ Gezinsuitbreiding – Yes, Mango is alweer een half jaar bij ons!
♥ Kerstmarkt in Duitsland – vorig jaar, al vrij snel na mijn verjaardag, bezochten we de kerstmarkt van Düsseldorf, heerlijk dagje wel!
♥ Nieuwe restaurantjes in Deventer – Hoewel dit altijd ook meer kan en er komen ook continue nieuwe plekken bij, ben ik niet teleurgesteld. Zoveel leuke plekjes in Deventer!
♥ Slaakamer verder aankleden – dit voelt alweer zolang geleden, maar onze slaapkamer is al een tijdje precies zoals we het wilden. Heb je het artikel met de voor- en nafoto’sal gelezen?
♥ Roadtrip in de zomer – Oops, we did it again 😉 We reden voor de tweede keer naar Champagne en ik kan je vertellen dat de plannen voor een derde keer ook al in de maak zijn!
♥ Vaker naar de bioscoop – Dit is denk ik wel het best gelukte plan, aangezien we sinds mei een Movie Pass hebben bij VUE. Perfect om heel vaak naar de film te gaan!
♥ Meer non-fictie lezen – Ook dit is gelukt en ik heb heel veel toffe boeken gelezen het afgelopen jaar! Een favoriet? You are a badassvan Jen Sincero!

Helaas zijn een aantal dingen ook niet gelukt. Soms omdat ik er bewust heb gekozen, soms omdat ik er gewoon niet aan toekwam. Dit is er niet van gekomen:

♥ Afstuderen – aangezien ik in november ben gestopt (vrij snel naar mijn verjaardag eigenlijk, als ik het zo bedenk) zit afstuderen er voorlopig niet in. In ieder geval niet voor mijn 24everjaardag.
♥ Meer koken – gedeeltelijk bewust (want ik vind het nog steeds verschrikkelijk) en gedeeltelijk onbewust omdat ik nu vaak laat thuis ben.
 Meer tijdschriften lezen – ik heb nog steeds verschillende abonnementen (gehad), maar ik heb helaas bar weinig tijdschriften gelezen. Ik pakte toch sneller een boek erbij!
♥ Vaker naar een concert gaan – Ook niet per se iets waar ik heel veel behoefte aan heb gehad. Ik had het leuk gevonden om deze zomer naar Maroon 5 te gaan, maar de tickets waren behoorlijk prijzig en dat had ik er niet voor over.
♥ Een fotografiecursus volgen – Dit staat nog wel een beetje op mijn lijstje, maar heeft niet veel prioriteit. Misschien volgend jaar ergens ofzo?
♥ Piano leren spelen – Dit heb ik wel helemaal opgegeven. Hoewel het me nog steeds tof lijkt, ben ik eigenlijk helemaal niet muzikaal en kan ik mijn tijd beter ergens anders aan besteden. Aan de blog, of aan de cursus Spaans of aan het schrijven van een boek.

Daarnaast stonden er nog vier andere dingetjes die ik nog niet heb gedaan, maar ik eigenlijk nog wel wil doen. Het is even de vraag of het echt lukt om dat voor mijn verjaardag te doen, maar anders komen ze waarschijnlijk snel aan bod!

♥ Iets nieuws doen met Favoritez – dit speelt nog wel een beetje in mijn hoofd, maar meer een gebrek aan tijd. Hopelijk kan ik hier binnenkort echt, echt tijd voor vinden
♥ Mijn studenten-ov ‘misbruiken’ – aangezien ik in november ben gestopt met mijn master, had ik ook geen recht meer op studenten-ov, dus dat wordt een beetje lastig. Echter heb ik nu wel een ov-kaart waarmee ik ook onbeperkt kan reizen (altijd en overal), dus daarmee kan dit puntje ook prima worden uitgevoerd!
♥ High Tea in het Waldorf Astoria – dit is nog een beetje een twijfelgevalletje. Ik vind €50 voor één person voor een high tea nog steeds heel veel geld, maar het lijkt me heel erg tof. De kaart van de zomer sprak me niet heel erg aan (veel vis enzo), maar misschien die van het najaar?
♥ Cursus Spaans – dit wil ik zo graag doen! Ik ben van plan om na Zuid-Afrika met een best wel intensieve cursus van de LOI te doen, zodat je ook echt een diploma krijgt en ook een redelijk hoog niveau heb. Wish me luck!

Ik vond het zo leuk om terug te blikken en te zien dat ik zoveel heb gedaan! Op naar een nieuw jaar vol leuke plannen!

Heb jij nog iets dat je graag voor je volgende verjaardag zou willen doen?

Liefs,
Marleen

PS. Het idee om zo’n lijstje te maken kwam van Anouk van www.readingtraveller.nl!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.