Films in 2019 die ik graag wil kijken

Elk jaar verschijnen er een aantal hele mooie films in de Nederlandse bioscopen en elk jaar zijn er een aantal waar ik enorm naar uit kijk. Net als vorig jaar kijk ik daar graag samen met jou naar uit en op deze manier ben jij (hopelijk) ook gelijk op de hoogte op al het moois dat gaat verschijnen! Kijk je gezellig mee?

Aladdin
De live actions films van Disney zijn altijd fantastisch en nog geen enkele heeft mij teleurgesteld. Uiteraard is Beauty and the Beast nog steeds de grote favoriet, maar ik heb ook hoge verwachtingen van de drie films die dit jaar gaan verschijnen. Een daarvan is Aladdin, die in mei in de bioscopen te zien is. Het is een Disney-film die ik nog niet heel erg vaak heb gezien, maar de trailer ziet er zo ongelofelijk tof uit dat het me niet zal verbazen als ik gelijk in de eerste week deze film al heb gezien!
Aladdin is vanaf 22 mei in de bioscopen te zien. 

Five Feet Apart
Een tijdje geleden kwam ik de trailer van deze film tegen op de Facebookpagina van Wendy Brokers. De trailer sprak me gelijk aan en de film belandde op mijn lijstje. De film is gebaseerd op een boek (waar ik overigens nog nooit van had gehoord) en dat is vaak een goed teken toch? Het verhaal lijkt me heftig en emotioneel en ik denk dat tissues geen overbodige luxe zijn!
De film verschijnt op 22 maart in de bioscopen. 

The Hate U Give
Als je mijn recensie van het gelijknamige boek hebt gelezen weet je dat ik ben geraakt door het verhaal dat Angie Thomas heeft neergezet. Het is een belangrijk verhaal dat echt verteld moet worden en door het te verfilmen kan het een nog groter publiek bereiken. Ik ben overigens wel heel erg nieuwsgierig naar het acteerwerk van Amandla Stenberg, aangezien ik haar ook heb gezien in Everything, everything en ze daar een schattig, onschuldig meisje speelt.
THUG draait sinds 24 januari in de bioscoop. 

Dumbo
Yes, nog een Disney live action film en wel met een heel erg schattig olifantje, DUMBO! Gelukkig hoeven we daar niet zo lang meer op te wachten, want de trailer zorgt ervoor dat je deze film gelijk wilt kijken (kijken dus op eigen risico). Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik ooit de tekenfilm heb gekeken, dus het verhaal staat me niet zo helder voor de geest, maar des te leuker om dit verhaal te ontdekken!
Dumbo is vanaf 27 maart in de bioscopen te zien. 

Isn’t it Romantic?
Deze film verschijnt op Valentijnsdag en is volgens mij de perfecte film om met vriendinnen te kijken. Zo’n film die een ultieme ladiesnight vertegenwoordigd. Nu ben ik niet zo’n hele grote fan van Rebel Wilson, maar als je de trailer een beetje mag geloven zet ze haar rol hier wel met verve neer. Waarschijnlijk kijk ik deze film niet in de bioscoop, maar dat ik ‘m ga kijken is iets wat zeker is!
Isn’t it Romantic verschijnt op 14 februari in de bioscopen.

The Lion King
Als je dacht dat Disney na Aladdin en Dumbo klaar was met nieuwe films dit jaar, think again! In juli verschijnt ook nog The Lion King en als je de meeste berichten mag geloven kijken de meeste mensen naar deze film uit. En dat kan ik ook niemand kwalijk nemen. Kun je je voorstellen dat de schattigste en zieligste scène ooit uit de geschiedenis van tekenfilms door echte leeuwen wordt gespeeld? Dat wil toch iedereen zien?
Je moet nog even geduld hebben, want The Lion King draait vanaf 17 juli in de bioscoop. 

The Queen’s Corgi
Ik ben een sucker voor animatiefilms en stiekem vind ik Corgi’s een van de leukste hondjes ooit. Een combinatie van deze twee? Sounds perfect, right? Wederom is dit een film die ik niet in de bioscoop ga kijken, maar vervolgens wel meerdere keer thuis. De trailer is een enorm schattig en speels en doet met wel een beetje denken aan de minions. Ik kan in ieder geval niet wachten!
The Queen’s Corgi is vanaf 13 februari te zien.

What Men Want
De trailer is al maanden geleden verschenen en sindsdien wil ik deze komedie al zien. Volgens mij kan deze film heel goed de grappigste film van het jaar worden, de trailer belooft het in ieder geval wel. Maar ondanks dat het een grappige film is, heeft het denk ook zeker een belangrijke onderliggende boodschap. We gaan het zien!
Deze film is vanaf 14 maart te zien. 

After
Over deze film heb ik hele gemengde gevoelens. Eerlijk gezegd snap ik niet waarom dit boek verfilmd worden, want er zijn zoveel betere boeken in dit genre die het naar mijn mening beter zouden doen. Daarnaast vind ik Hardin echt verschrikkelijk gecast (overigens enkel op basis van de trailer). Ik heb de serie verslonden op het moment dat ze verschenen in 2015 en heb echt genoten, maar had een heel ander beeld van Hardin in mijn hoofd. Desondanks ga ik deze film sowieso kijken, maar niet met zulke hoge verwachtingen. Dan kan het alleen maar mee vallen.
After is vanaf 18 april in de bioscopen te zien. 

Instant Family
Deze film lijkt me zo leuk! Een film met humor, een boodschap en misschien zelfs een traan. Sowieso zijn de acteurs (Mark Wahlberg en Rose Byrne) een goede combinatie voor een toffe comedy, dus het belooft veel goeds!
Instant family is vanaf morgen (31 januari) te zien! 

Frozen 2
Over deze film is nog heel erg weinig bekend en het kan zomaar zo zijn dat het vervolg op de enorm populaire Frozen helemaal niet dit jaar te bewonderen is, maar als er ook maar een kleine kans kijk ik daar al enorm naar uit. Ik ben echt een grote Frozen-fan en kan natuurlijk niet wachten op het vervolg met Elsa, Anna en Olaf! Er is verder echt nog niets bekend, ook geen officiële trailer of datum, dus daar moeten we (samen) nog maar even op wachten.

Een nieuwe James Bond?
Ook over deze film is echt nog niets bekend en ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat deze nog gaat komen dit jaar. Oorspronkelijk was het plan om de 25e 007-film eind oktober in de bioscopen te laten zien, maar door meningsverschillen bij de makers wordt het waarschijnlijk vertraagd met een jaar. Heel erg jammer, want een nieuwe James Bond is altijd leuk! Alsnog laat ik ‘m even in dit rijtje staan, maar pin me er dus niet op vast!

Dit zijn de films waar ik naar uit kijk en heel veel zin in heb!

Welke film zou jij graag willen zien?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.