9x toffe niet-romantische boeken

Morgen is het Valentijnsdag, yay! Hoewel ik niets tegen deze dag heb en ik ‘m af en toe best wel leuk vind, blijft het natuurlijk ongelofelijk commercieel. Ik probeer rond deze dag lekker een beetje out the box te denken. Vorig jaar verscheen er een artikel met de mooiste vriendschappen in boeken en vandaag deel ik een lijstje met hele toffe niet-romantische boeken, voor je het geval je de romantiek zat bent! Happy reading!

Overigens zijn deze boeken ook enorme aanraders als je wel lekker fan bent van romantiek.

De Kids of Appetite – David Arnold
Ongeveer twee jaar geleden verscheen De kids of appetite van David Arnold. Eerst was ik een beetje bang dat het boek te gehyped zou zijn, maar het is een absolute aanrader en de (destijdse) hype helemaal waard. In dit boek staat geen grote liefde of enorme romantiek centraal, maar juist de mooiste zinnen (waar je dan wel weer verliefd op wordt) en fantastische personages die allemaal hun eigen bagage hebben en samen verder gaan. Yes, een aanrader om deze Valentijn te lezen (of welke andere dag in het jaar dan ook).

The Hate U Give – Angie Thomas
Oké, de eerste reden om dit boek te lezen is omdat het een ontzettend belangrijk verhaal is dat echt iedereen gelezen moet hebben. Daarnaast draait de film nu in de bioscoop (die ik overigens nog steeds moet kijken) en ik ben altijd team ‘eerst het boek lezen’. Maar The Hate U Give draait om enorm belangrijke onderwerpen en kruipt helemaal onder je huid. Geen romantiek, maar keiharde realiteit!

67 seconden – Jason Reynolds
Dit boek heb ik nog niet zo heel lang geleden gelezen, maar past echt perfect in dit rijtje. In 67 seconden volgen we Will die onderweg is om wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer en het hele verhaal draait om de 67 seconden dat hij in de lift staat. Elke verdieping komt er iemand bij en zo kom je er steeds beter achter wat er is gebeurd. Het boek is fantastisch vormgegeven en geschreven in vrije versvorm. Must read. O en goede bonus voor Valentijn: je hebt het boek zo uit, dus heb je eventueel ook nog tijd om daarna nog even romantisch te doen.

Showstopper – Hayley Barker
Ook dit boek zit niet bomvol romantiek, maar draait het juist om een gruwelijke manier van een circus die helaas teveel actualiteit met zich meebrengt. Hoewel de hoofdpersonen elkaar wel leuk vinden, draait het verhaal hier niet om en dat is echt fijn en verfrissend. Het vervolg ligt sinds twee maanden ook in de winkel, dus mocht je helemaal een goede manier zoeken om morgen door te brengen kun je jezelf gelijk verliezen in Showstealer.

Misschien nooit – Colleen Hoover
De boeken van Colleen Hoover staan er natuurlijk een beetje om bekend dat ze een prachtig liefdesverhaal vertellen. Het eerste boek Misschien ooit doet dat ook zeker, maar de novelle die erbij is geschreven not so much. Het verhaal van Warren en Bridgette bevat vooral veel hete momenten en ze vinden elkaar eigenlijk helemaal niet leuk! Het boekje telt ook slechts 100 pagina’s, dus perfect voor tussendoor!

Het jaar na jou – Mike Gayle
Dit boek is een fantastisch, emotioneel verhaal waarbij heftige gebeurtenissen gelijk aan het begin al de toon zetten, maar waarbij romantiek eigenlijk geen rol speelt. Het verhaal draait om Tom die na de dood van zijn vrouw, zijn grote liefde, de zorg voor zijn kinderen heeft en verder moet gaan met zijn leven. Bereid je voor op een brok in je keel, moet je wel zin in hebben met Valentijn.

Nog vijf dagen – Julie Lawson Timmer
Nog zo’n boek waarbij je de tissues echt klaar moet zetten. Het draait om de laatste vijf dagen van een vrouw levens en daarnaast ook de laatste vijf dagen waarbij een jongetje nog in een pleeggezin mag blijven. Tussen twee personen ontstaat er een mooie vriendschap en je kunt niet anders dan in een wrak veranderen tijdens het lezen. Nog een tip die hier goed bij past is De 9 dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin, ook zo’n tranentrekker.

Wanneer kun je beginnen – Beck Dorey-Stein
Wat kun je beter lezen als non-romantisch boek dan non fictie? Een van mijn favorieten van vorig jaar is Wanneer kun je beginnen waarin je zes jaar in het Witte Huis meeleest. Je krijgt heel veel toffe informatie en echt een kijkje in de keuken, maar daarnaast kan Beck ook fantastisch schrijven. Yes, een absolute aanrader en niet alleen morgen!

Zeik niet zo – Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders
Yes, de laatste is nog een fijne non-fictie! Een eerlijk, soms herkenbaar en ronduit fantastisch boek. Yes, dit boek heeft mij zo positief verrast! Het boek leest als een trein en eigenlijk als blogjes/korte artikelen, dus je kunt ‘m er af en toe bij pakken (of in één keer lezen zoals ik deed).

Welke heerlijke niet-romantische boek zou jij aanraden?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.